Osijek
RADIĆ U POSJETU TENJI

Završeni radovi u Ulici Vjekoslava Hengla
Objavljeno 4. listopada, 2022.

Osječki je gradonačelnik Ivan Radić obišao u utorak sa suradnicima Ulicu Vjekoslava Hengla u Tenji gdje su završeni radovi koje je obavljao Unikom. Radovi vrijedni 865 tisuća kuna uključivali su rekonstrukciju nogostupa u dužini od 450 metara na sjevernoj strani, uređenje rubnjaka duž cijele ulice, proširenje kolnika, a napravljena su i nova parkirališna mjesta.



- Nakon radova u Osječkoj, kao i u Ulici svete Ane, opet smo u Tenji, za koju smo ove godine iz gradskog proračuna izdvojili 33 posto više sredstava u odnosu prema 2021. godini. Brojne nas investicije još čekaju u ovom prigradskom naselju, a one kapitalne su gradnja dječjeg vrtića za 104-ero djece, koji smo prijavili na Nacionalni plan oporavka i otpornosti i nadamo se pozitivnom odgovoru, a zatim dogradnja osnovne škole kako bi sva djeca mogla pohađati jednosmjensku nastavu. Osim toga, ulažemo u sport - radovi vrijedni 1,7 milijuna na sportskom kompleksu NK-a Slavonac teku planiranom dinamikom. U suradnji s Hrvatskim vodama pokrećemo idejno rješenje Adice, izletišta u Tenji - istaknuo je Radić.

Josip Mihaljević, gradski vijećnik iz Tenje, istaknuo je važnost završenog projekta jer se u Ulici Vjekoslava Hengla nalazi puno gospodarskih objekata, a u blizini je i župna crkva sv. Ane, pa će nova parkirališna mjesta riješititi problem parkiranja u tom dijelu naselja.

- Suradnja Mjesnog odbora Tenja i grada Osijeka na vrhunskoj je razini. Iznimno se brinemo o gospodarskim subjektima u Tenji, o čemu najbolje govori činjenica da je, osim novih parkirališnih mjesta u Henglovoj ulici, uređeno i parkiralište u Osječkoj ulici gdje se također nalazi nekoliko gospodarskih objekata koje redovito posjećuju naši mještani. Treba napomenuti kako traju radovi i na uređenju svlačionica NK-a Slavonac, koje nisu obnavljane punih trideset godina, a u klupskoj je školi mladeži registrirano oko 120 djece, čime se rijetko koji klub u okolici može pohvaliti - dodao je Mihaljević.

Nikola Kučar
PAVIČIĆ: TENJA JE PUNA MLADIH OBITELJI
- Jako sam zadovoljna što je napokon uređena ulica u samom središtu Tenje, u blizini koje se nalazi i naša župna crkva, pa će dodatna parkirališna mjesta riješiti problem s parkiranjem koji su do sada imali mještani koji dolaze na svetu misu nedjeljom. Tenja je puna mladih, velik se broj obitelji posljednjih godina doselio u naše mjesto, zbog blizine Osijeka, pa upravo zbog toga i imamo veliki broj djece koja pohađaju našu osnovnu školu. Lijepo je vidjeti da se u Tenji neprestano nešto radi, obnavlja i uređuje, od radova na igralištu pa do uređenja parkirališnih mjesta ili proširenja kolnika - rekla je Kristina Pavičić iz Tenje.

Možda ste propustili...

SPOJ GINEKOLOGIJE I NEINVAZIVNE ESTETSKE MEDICINE

Poliklinika Sara sada i u Osijeku

NA ŠTANDU U GOSPODARSKOM CENTRU

Otkrivali policijske tajne

Najčitanije iz rubrike