Regija
OPORBA NIJE PODRŽALA ODLUKU

Prodana parcela za 1,6 mil. kuna
Objavljeno 23. rujna, 2022.
ĐURĐENOVAC



Na natječaj za prodaju građevinskog zemljišta površine 165.662 četvorna metra na Pašnjaku u Đurđenovcu javila su se tri ponuđača: tvrtka Electricity generation d. o. o. iz Magadenovca s ponuđenom cijenom od 1.656.620 kuna, ZB-energy d. o. o. iz Velike Londžice, koji je ponudio 1.573.789 kuna, i Ivana Abičić iz Šaptinovaca, čija je ponuda bila 1.500.897 kuna.

Povjerenstvo za prodaju i zakup zemljišta u vlasništvu Općine Đurđenova razmotrilo je ponude, odabralo najpovoljniju i predložilo Općinskom vijeću usvajanje. Općinsko je vijeće većinom glasova prihvatilo ponudu tvrtke Electricity generation, koja se bavi proizvodnjom, prijenosom i distribucijom električne energije. Donošenju odluke o najpovoljnijem ponuđaču prethodila je rasprava u kojoj je oporba propitivala kriterije natječaja i prioritete Općine.

- Smatram da je trebalo gledati što je najbolje za općinu, a to su nova zapošljavanja, a ne kupoprodajna cijena - rekao je vijećnik Siniša Abičić, predloživši da se natječaj poništi.

Da je prioritet trebao biti broj radnika koje će investitor zaposliti, a ne najviša ponuđena kupopodajna cijena složili su se i vijećnici Ivo Kljajić i Mirko Pritišanac. I načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović osvrnuo se na odluku o odabiru najpovoljnije ponude za prodaju općinske parcele.

- Dva ponuditelja izjasnila su se da žele koristiti poticaj na kupoprodajnu cijenu i da će zaposliti radnike. Kupoprodajna cijena ZB-energy nakon smanjenja za ostvareni poticaj iznosila bi 414.155 kuna. Znači, toliki bi iznos bio uplaćen u proračun, dok bi ponuditeljica Ivana Abičić uplatila 341.263 kune. No tko može garantirati da će ta dva ponuditelja i zaposliti radnike. Naravno, jesam za nova zapošljavanja, ali ne pod uvjetima nepovoljnim za općinu - bio je jasan Topalović.

Naime, svaki investitor ima pravo na općinski poticaj za zapošljavanje, a popust na kupoprodajnu cijenu iznosi od pet do 15 kuna po četvornom metru i ovisi o broju novozaposlenih radnika. Electricity generation, koji je ponudio najvišu cijenu, nije ponudio zapošljavanje, ZB-energy je u ponudi naznačio da će zaposliti pet, a ponuditeljica Ivana Abičić četiri radnika.

S. Fridl
Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike