Osijek
MEĐUNARODNI DAN RIJEKE DRAVE NA VODENICI

Male ribiče nisu omeleni kiša ni - sabotaža
Objavljeno 22. rujna, 2022.
Ekološka udruga Vodenica obilježila je u srijedu, 21. rujna, Međunarodni dan rijeke Drave, ugostivši 20-ak učenika OŠ Vijenac koji su uključeni u projekt "Riba ribi grize rep - Mali ribolovci". Projekt je osmišljen u suradnji sa Športskim ribolovnim društvom "Drava" i Gradom Osijekom, a naslanja se na projekt Suton na Dravi, koji je ostvaren donacijama Osječko-baranjske županije.

Učenici su imali priliku upoznati se se s osječkom Vodenicom u pratnji domaćina Ivana Antonia Davidovića te zabaciti svoje štapove pod vodstvom koordinatorice projekta u školi, prof. Sanje Kotal, pri čemu ih nije omela ni kiša koja dosađuje posljednjih tjedan dana. Ulov je, kako smo se uvjerili, bio vrlo dobar, a ribice, naravno, vraćene u rijeku.

- Bilo je zaista lijepo, kroz nekoliko sati klinci su uspjeli uloviti dosta ribe, neki i po desetak komada. Usto smo im ispričali priču o Vodenici te im darovali kruh koji ovdje proizvodimo, a kao ekstradoživljaj dobili nešto s čime se često suočavamo na Vodenici - sabotažu kola u koje se zaplelo drveće koje dolazi porastom vodostaja Drave - otkrio nam je Davidović.

Ivan Alilović
Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike