Regija
REPREZENTATIVAN OBJEKT OD DVA MILIJUNA KUNA

U nedjelju je otvorenje novosagrađene Lovačke kuće na Bošnjačkim vjerovima
Objavljeno 22. rujna, 2022.

Nakon Slavonske kuće, kao velikog turističkog aduta, Općina Bošnjaci dobila je još jedan objekt koji će biti u funkciji razvoja turizma, a riječ je o novosagrađenoj Lovačkoj kući na Bošnjačkim vjerovima, vrijednoj dva milijuna kuna – zajedničkom projektu Općine i Lovačkog društva Vjerovi.  Otvorenje će biti u nedjelju, 25. rujna, a uz čelnike Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije i druge uzvanike, očekuje se i dolazak  vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića.  Blagoslovit će je bošnjački župnik i dekan Županjskog dekanata, vlč.  Josip Filipović.


Na mjestu stare lovačke kuće sagrađen je reprezentativan objekt sa 16 ležajeva, velikom dvoranom sa 120 mjesta i opremljenom kuhinjom, te drugim sadržajima.  A oni će se i dalje upotpunjavati kako bi posjetiteljima u prirodnom okruženju omogućiti kvalitetno provođenje vremena.

 
„Općina je izdvojila 1,75 milijuna kuna, a preostali iznos, što svakako treba naglasiti i pohvaliti, osigurali su lovci iz svojih članarina. Lovačka kuća uvijek će biti na raspolaganju za potrebe Općine. Tako će svi naši gosti, a sada nam od 1. listopada, predstoji Smotra kazališnih amatera Slavonije i Baranje - Dani Vanje Dracha, imati osiguran smještaj“, kaže načelnik Andrija Juzbašić.  Dodaje da će i lovci moći ostvariti određeni prihod davanjem tog lijepo uređenog i funkcionalnog prostora u najam zainteresiranim korisnicima kojih će zasigurno biti.


A Lovačko društvo Vjerovi u Bošnjacima jedno je od najaktivnijih u općini, redovito se uključuje u sve manifestacije i društvena događanja u selu i uvijek je na raspolaganju za sve potrebe. Sredinom srpnja u Bošnjacima je, podsjećamo, održano i Prvenstvo Hrvatske u gađanju samostrelom Field, gdje su se pokazali kao odlični domaćini.


Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike