Osijek
EUROPSKI TJEDAN ODRŽIVOG RAZVOJA

Zajedno jači: Volonteri obojili ogradu Pčelice
Objavljeno 21. rujna, 2022.

PRONI Centar Osijek u okviru projekta "Zajedno jači" obilježava Europski tjedan održivog razvoja. U sklopu projekta održana je volonterska akcija bojenja ograde vrtića Pčelica u Gackoj ulici.



U projektu sudjeluju volonteri iz Španjolske, koji su za mlade iz Osijeka pripremili zanimljive aktivnosti. Cilj je aktivnosti potaknuti mlade volontere da se angažiraju u svojoj zajednici te ostvare svoj doprinos u njoj. Tvrtka Unikom donirala je potrebne materijale za uređenje ograde.


- Volontiramo u sklopu programa "European Solidarity Corps", a koji uključuje volontiranje iz različitih europskih država. Naš je cilj promovirati aktivnosti unutar društvene zajednice koje su provedive - kaže nam Enrique Martos, volonter iz Španjolske.

Jedna od volonterki iz Osijeka kaže kako ju je želja za uređenjem gradskog prostora potaknula na ovaj volonterski potez, ali i stjecanje novih iskustava kao što su upoznavanje novih ljudi, učenje jezika i druženje. "Uključivanje u ovakve tipove radionica pomoglo nam je da naučimo kako se što bolje angažirati u društvu", kaže naša sugovornica.

 

Projekt “Zajedno jači” potiče i razmjenu iskustava među volonterima. Strani volonteri informiraju volontere iz Osijeka o svojim iskustvima volontiranja u Hrvatskoj, ali i o tome kako se mladi iz Hrvatske mogu prijaviti za volontiranje u Europi. Projekt je sufinanciran kroz program Europske snage solidarnosti koji provodi PRONI Centar Osijek. E.Ristevski

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike