Osijek
NOVI POKAZIVAČ BRZINE ISPRED OŠ ANTUNA MIHANOVIĆA

“Sjedni 1” za sve prebrze vozače
Objavljeno 16. rujna, 2022.
Prije tjedan dana u Osijeku se mnogo školaraca, od kojih prvi put 1085 prvašića, vratilo u svoje školske klupe, a s tim i aktivno sudjelovanje u prometu. Početak škole označava pojačani oprez u prometu, posebno na najprometnijim ulicama u blizini osnovnih i srednjih škola. Jedna od takvih je Ulica Ivana Gundulića, gdje odnedavno ispred OŠ Antuna Mihanovića stoji novi kreativni pokazivač brzine.

- U povodu početka školske godine 2022./2023., a na inicijativu Policijske uprave osječko-baranjske i Službe prometne policije, ispred Osnovne škole Antuna Mihanovića postavljen je pokazivač brzine s tekstualnim porukama. Na taj način učenici će "ocjenjivati" vozače, odnosno vozači koji nepropisnom brzinom upravljaju vozilima dobit će ocjenu "SJEDNI 1", dok će u suprotnom slučaju dobiti ocjenu "ODLIČAN 5". Nadamo se da će ova mjera pozitivno utjecati na ponašanja vozača u prometu, poglavito u zoni škole - poručila je Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske.

Ono što svaki vozač mora znati jest to da je, uz uobičajenu povećanu pozornost, u zonama svih osnovnih škola brzina kretanja vozila ograničena na 30 ili 40 km/h. Također moraju voditi računa o tome da djeca ne znaju, ili nedovoljno poznaju prometne propise, da poštuju znakove policajaca, pripadnika prometnih jedinica mladeži, ili školskih prometnih jedinica te da prilikom zaustavljanja vozila na (pješačkim) prijelazima djeci daju znak rukom da mogu sigurno preko ceste.

- Gundulićeva ulica vrlo je prometna, posebice u jutarnjima satima kada roditelji dovode djecu u školu. Oko škole zbog toga može biti i opasno, tako da nam je drago da PU osječko-baranjska upozorava vozače na slikovit način. Postavljenim plakatima vozači se pozivaju na brigu o sudionicima prometa, što je praktično - komentira ravnatelj OŠ Antuna Mihanovića Josip Mandurić. M.Keglević
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

Najčitanije iz rubrike