Regija
OBLJETNICE POGINULIH I UMRLIH BRANITELJA

Utjeha u susretima i turnirima
Objavljeno 10. kolovoza, 2022.
SLATINA



Iako je od Domovinskog rata proteklo tridesetak godina, hrvatski branitelji iz toga vremena, njihova rodbina i prijatelji, s tugom se sjećaju tragičnih događanja i pogibije svojih suboraca. Oni koji su proživjeli te strahote svojevrsnu utjehu i zaborav nalaze u organiziranju različitih turnira i braniteljskih igara, okupljanju i druženju, pa se i tužne godišnjice nekako lakše podnesu. Ovih dana organizirano je nekoliko takvih susreta.

Na stadionu Luka, u Sopju, mjesni NK Podravac organizirao je 18. memorijalni nogometni turnir "Zlatko Karafa". Otvorio ga je Ivan Karafa, brat poginulog branitelja Zlatka. Prvo mjesto pripalo je ekipi NK Standard Nova Šarovka, drugi su bili nogometaši NK Vaška, treći je bio NK Grabić, a na četvrto mjesto plasirali su se domaćini, NK Podravac. Za najboljeg igrača izabran je Zdenko Lončarek (NK Standard), za najboljeg golmana Nedjeljko Vrbaslija (NK Standard), a najbolji je strijelac bio Toni Brezović (NK Vaška). Memorijal su uveličali članovi Udruge maratonaca VPŽ-a Glasnici istine, koji su istrčali memorijalnu utrku od Slatine do igrališta u Sopju. U sklopu memorijala održane su i igre hrvatskih branitelja i veterana, koje je organizirala Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi VPŽ-a.

Na 3. memorijalnom nogometnom turniru "Branko Tomljanović" za uzrast U-11 u Rezovcu sudjelovale su ekipe Rezovca, Voćina, Virovitice, Gordowa iz Velikog Grđevca, Mladost iz Miljevaca, Sokol iz Milanovca i Rezovac. Prvi su bili mali nogometaši Voćina, druga je bila Virovitica, treća Gordowa, a četvrti Sokol. Najbolji igrač bio je Josip Josić (Voćin), najbolji vratar Luka Vidović (Virovitica), a najbolji strijelac Gabriel Tomić (Gordowa). Odličja najboljima uručio je Marijan Tomljanović, sin preminuloga branitelja i osnivača rezovačkog nogometnog kluba, Branka Tomljanovića.

Uoči svakog takvog susreta organizatori cvijećem ukrase posljednja počivališta poginulih i umrlih branitelja te se uz molitvu prisjete zajedničkih dana i tragične sudbine koja ih je zadesila. P. Žarković
Turnir u sjećanje na Stjepana Mlakara
U Četekovcu je NK Dinamo organizirao 30. memorijalni nogometni turnir "Stjepan Mlakar" u sjećanje na 1991. ubijenog hrvatskog policajca. Pobjednik je bila ekipa NK Slavonije Sladojevci, drugi su bili nogometaši domaćeg Dinama, treći je bio NK Mikleuš, a četvrti NK Dinamo iz Josipova. Za najboljeg golmana izabran je Ivica Tropšek (NK Slavonija), za najboljeg igrača Dominik Kizivat (NK Slavonija), a najbolji strijelac bio je Matej Dorinka (NK Dinamo). Odličja su uručili načelnik Općine Mikleuš Robert Grabar, Mlakarovi sinovi Robert i Renato te predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić.

Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

Najčitanije iz rubrike