Osijek
SAJAM ANTIKVITETA U KOLOVOZU

Sajam okupio brojne
Osječane i goste grada
Objavljeno 6. kolovoza, 2022.
Rukotvorine, knjige, vinili, namještaj, nakit... sve se to i ovaj puta moglo vidjeti na Sajmu antikviteta

Vrelo kolovoško prijepodne u gradu na Dravi nije omelo naše brojne sugrađane, ali i njihove goste, da pohode osječki Sajam antikviteta u Parku kralja Držislava koji se svake prve subote u mjesecu održava u organizaciji tvrtke Osječki sajam i suorganizaciji Turističke zajednice grada Osijeka.


Posljednjih nekoliko tjedana grad je prilično pust, visoke temperature potjerale su Osječane koji nisu otišli na godišnji odmor  na brojna gradska kupalište ili ih zatvorili u klimatizirane prostorije, pa se poznata lica mogu susresti jedino u predvječerja kada šetnja po Promenadi nudi barem mrvicu osvježenja. Stoga smo se ugodno iznenadili kada smo u subotu prijepodne na jednom od omiljenih osječkih okupljališta vidjeli brojna poznata lica, a da je vrijeme godišnjih odmora, mogli smo se uvjeriti već pri prvom obilasku jer je gotovo svaki drugi razgovor u Perivoju bio na njemačkom jeziku.

Za razliku od prethodna dva ovogodišnja "ljetna" izdanja Sajma antikviteta, ovaj puta nije bilo Osječkog puhačeg orkestra, no glazbe nije nedostajalo, jer se iz parkiranih automobila, kroz žamor ljudi koji se cjenkaju, probijala slavonska pjesma. Rukotvorine, knjige, vinili, namještaj, ukrasni predmeti, nakit, ratne memorabilije, filatelističke kolekcije, sve se to i ovaj puta moglo vidjeti na Sajmu antikviteta, a nije nedostajalo ni bogate gastronomske ponude. Uz kavu odlično su nam išli čokoladni kolačići iz OPG "Tak slatko" iz Tenje, u kojima smo uživali nakon uvijek neizbježne langošice, kao i u kupinovom vinu iz OPG Završki iz Darde.

No, najzanimljivije "štand", maleni stolić na rasklapanje, na koji samo naišli na Sajmu, nalazio se na samom izlasku iz Perivoja. Tamo smo susreli Dražena Magušića iz Brođanaca, koji je prodavao kvarc. "Izronio sam ga na jednom kupalištu u Batini. Pokušao sam ga prodati nekim institucijama, koje su mi rekle da nemaju novac. Pa eto mene na Sajmu. Navodno donosi sreću i radost.", rekao nam je Magušić.

Nikola Kučar

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike