Autoglas
STIŽE NOVI DS 7

Profinjenost kao putovanje odlika je luksuznog “francuza”
Objavljeno 5. srpnja, 2022.
Dobio je na dinamičnosti zahvaljujući oštrijim linijama i dosljednom dizajnu

Novi DS 7 na hrvatsko tržište stiže krajem godine. Odlikuje se udobnošću i elektrificiranim pogonskim sklopovima snage do 360 KS te je spoj tehničke stručnosti i elegancije. I dalje je elegantan, ali dobio je na dinamičnosti zahvaljujući oštrijim, strukturiranim linijama i vrlo dosljednom dizajnu.



Prednja maska DS WINGS i rešetka veće su, a odbojnik je redizajniran u nizu boja, ovisno o modelu. Tanja stražnja LED svjetla nalik na rožnate ljuske imaju efekt vrtloga te su također redizajnirana. Poklopac prtljažnika i oznaka redizajnirani su u oštrijim linijama, dok se na vizualno širem stražnjem kraju DS 7 sada nalazi znak "DS AUTOMOBILES" umjesto "CROSSBACK". Novi 19-inčni naplatci Edinburgh i Silverstone s dodanim umetcima poboljšavaju aerodinamična svojstva, a zahvaljujući dizajnu postignut je i dojam većeg promjera. Novi 21-inčni kotači Brooklyn isklesanog tehničkog dizajna dostupni su samo na novom modelu DS 7 E-tense 4x4 360.

Novi DS 7 E-Tense 225 ima benzinski motor PureTech 180 i električni motor od 110 KS s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na dva kotača. DS 7 E-tense 4x4 300 i DS 7 E-tense 4x4 360 imaju pogon na četiri kotača s motorom PureTech 200 te električne motore od 110 i 112 KS na svakoj osovini. Nova baterija kapaciteta 14,2 kWh osigurava 65 kilometara u mješovitoj vožnji prema WLTP-u te do 81 kilometra u gradskoj vožnji. Puni se oko dva sata na punjaču snage 7,4 kW. U ponudi je i dalje i 130 BlueHDi pogonski sklop.

Multimedijski sustav DS Iris System ima prerađeno sučelje koje se može potpuno konfigurirati, reaktivno je i uglađeno te podržava glasovne naredbe. Redizajnirani 12-inčni zaslon na dodir visoke rezolucije uključuje izbornik widgeta za pristup svim funkcijama jednim dodirom: za kontrolu povezane navigacije, prozračivanje, digitalne audioizvore i informacije o putovanju. Sigurnost je pak poboljšana sustavima DS Driver attention monitoring i DS Drive assist za poluautonomnu vožnju druge razine. DS 7 proizvodi se u Mulhouseu u Francuskoj.

Milan Bugarić
DS 7 E-TENSE 4x4 360
Duh Grand Toura utjelovljen je u modelu DS 7 E-tense 4x4 360. Podvozje je spušteno za 15 milimetara, trag kotača je širi, a prednji kočni diskovi s kliještima imaju promjer od 380 milimetara. Brojke sve kažu - za ubrzanje od 0 do 100 kilometara na sat potrebno je 5,6 sekundi, a udaljenost od 0 do 1000 metara iz stajanja prevaljuje za 25,4 sekunde.

Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku