Osijek
MOTONAUTIČKI KLUB RETFALA UREĐUJE PROSTOR NA DRAVI I NA OBALI ZA SVE GRAĐANE

Uz privezište za čamce pravi se novi flos za druženja nautičara
Objavljeno 28. svibnja, 2022.

Retfalački motonautičari pretvaraju prostor uz svoj flos na Dravi u prekrasno mjesto za druženje i odmor građana. Proljepšanjem vremena stalno se radi nešto novo i koristi vrijeme za druženja vlasnika čamaca koji tamo imaju privezište. No cilj je MNK-a Retfala, kaže predsjednik kluba Andrija Bartoloti, napraviti cijeli prostor ne samo za vlasnike čamaca već i za građane koje oni rado ugoste, provozaju rijekom...



MNK Retfala očekuje da će dobiti potporu od Grada Osijeka na čiji se natječaj za udruge prijavio.

- Najnovije što radimo jest proširenje dijela flosa kako bi se moglo uz postojeću zatvorenu kućicu uživati i izvan nje s pogledom na Dravu. Ovdje je kod nas uvijek živo, uvijek nekoga ima jer je mjesto lijepo za druženje nas zaljubljenika u Dravu, pa se uz druženja izrode i nove ideje koje želimo provesti. Imamo velike planove ne zbog našeg zadovoljstva, nego da bismo podignuli dignitet kluba, nema putokaza do naše lokacije pa želimo napraviti jedan pano s osvjetljenjem lokacije i jarbole sa zastavama da budemo uočljiviji i s vode i s obale. Također želimo postaviti još jedan stol i klupe, urediti prostor ispod sjenice gdje bismo stavili dva solarna reflektora jer građana ovdje po ljeti bude i po dvije tisuće koji prođu ovim dijelom grada. Rado čujemo njihove komentare kako je ovo prava oaza zelenila i rijeke na našoj lokaciji – priča Bartoloti.

Da sve bude uredno i lijepo imaju dogovor s Hrvatskim vodama i Unikomom, koji im pokosi travu, a želja im je napraviti parkiralište da se ne hoda po blatu. To je, kaže Bartoloti, u planu Grada da naprave.

- Srasli smo sa zajednicom, sve što napravimo radimo za građane ne samo iz naše gradske četvrti nego i za ostale, dolaze nam u šetnji ovamo čak i iz Donjeg grada. Ovaj novi ponton, platforma je veličine šest puta dva metra tako da će nam stati više ljudi na druženjima, moći ćemo onda i kuhati ovdje na vodi i pozivati goste. Plan nam je uključiti se u obilježavanje Dana Gradske četvrti, da na našoj lokaciji bude dio aktivnosti za taj događaj. Razgovarali smo s Crvenim križem da se i oni aktiviraju s čamcima na vodi i na obali uz HGSS-ovce, planovi su dovesti i oldtimere, Konjički klub bi dao određeni broj trenera da bi djeca mogla, osim voziti se u čamcima, i jahati. Plan nam je kupiti pojase za vožnju čamcima. Sa župnikom smo isto razgovarali, Pivovara se javila da bude sponzor, nešto bismo i skuhali za građane uz tamburaše – kaže Andrija Bartoloti.

Bartoloti dodaje da sve puno košta, pa se na razne načine snalaze za sponzorstva, neki od članova su uz njega vrlo aktivni u tom pogledu, pa se ipak pronađu oni koji su voljni dati potporu retfalačkim nautičarima. Računaju na to da će dobiti još neke sponzore da realiziraju sve što ne mogu sami od svojih članarina. Retfalački su motonautičari skromni, mnogo toga sami naprave, Vinkoprom im također pomaže u aktivnostima povremenim donacijama.

Darko Pejić
Andrija Bartoloti

predsjednik MNK-a Retfala

Srasli smo sa zajednicom, sve što napravimo, radimo za građane ne samo iz naše gradske četvrti nego i za ostale, dolaze nam u šetnji ovamo čak i iz Donjeg grada.

OPĆE DOBRO
”Nema većeg zadovoljstva što građani prepoznaju naše aktivnosti, a svake godine napravimo nešto novo. Naša je motonautička zajednica sve veća, dolaze nam djeca, rado dolaze na druženja i proslave pod sjenicom koju smo izradili. Slave rođendane uz glazbu, ne ostave ništa loše i počiste iza sebe. Upravo je to ono što želimo - da živimo sa zajednicom na opće dobro”, poručuje predsjednik MNK-a Retfala Andrija Bartoloti.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike