Osijek
VESELO NA LIJEVOJ OBALI DRAVE

Uživajte, skačite, veselite
se, jednom ste maturanti
Objavljeno 25. svibnja, 2022.
Ozarenih lica, sretni što su zakoračili u novu budućnost, maturanti su pjevali i plesali

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Od danas je naša veza sa školom isključivo na daljinu - bio je jedan od maštovitih natpisa na majicama osječkih maturanata koje smo zamijetili u petak, s očitom aluzijom na oblik nastave koji su, kao i svi ostali učenici, prakticirali protekle dvije godine.



Srećom, sva su epidemijska ugraničenja prije mjesec i pol dana ukinuta, pa su oproštaj od školskih klupa mogli obilježiti na uobičajen način, onako kako su to činile generacije prije njih, najprije plešući tradicionalnu quadrillu, francuski dvorski ples "četvorke", koja se u Županijsku ulicu vratila nakon dvije godine, a potom i zabavljajući se na lijevoj obali Drave, kod katakombi, kamo su se u kolonama zaputili Europskom avenijom i promenadom.

Već oko 12.30 prostor oko katakombi bio je ispunjen šarenilom njihovih majica. Ozarenih lica, sretni što su zakoračili u novu budućnost, maturanti su pjevali, plesali, zabavljali se, a pala je i poneka suza. Za maturante su i ove godine Grad i Županija osigurali dobru zabavu, a za osiguranje je, osim zaštitarske službe, bila angažirana i policija, kao i Hitna pomoć i vatrogasci, a maturante je nadgledao i Crveni križ, koji im je osigurao vodu i sendviče. Navedene službe, bar za našeg boravka kod katakombi, nisu imale posla. Zabava se odvijala bez ikakvih ekscesa, a u večernjim je satima nastavljena u osječkim kafićima i klubovima.

Ivan Alilović
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

Najčitanije iz rubrike