Regija
DJECA HRVATSKIH BRANITELJA

S čelnicima Slatine o dojmovima sa Susreta
Objavljeno 12. svibnja, 2022.
SLATINA - Županijska podružnica Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije u suradnji s Gradskom organizacijom UHDDR-a Slatina omogućila je skupini od 28 djece hrvatskih branitelja s voditeljima sudjelovanje na nedavnim Sportskim susretima djece hrvatskih branitelja u Crikvenici i Selcu. Na tim susretima osvojili su pregršt medalja, a svoje su dojmove podijelili s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem i njegovim zamjenikom Ilijom Nikolićem, koje su posjetili u pratnji predsjednika ŽP UHDDR-a VPŽ-a Dražena Hološija, predsjednika GO UHDDR-a Slatina Dragutina Radočaja i jednog od voditelja, Damira Filakovića.

– Djeca su zaslužila ovaj lijepi izlet, s kojega su kući ponijela prekrasne uspomene, a ostvareni rezultati su im samo poticaj za još bolje na jesenskim susretima, koji će se najvjerojatnije održati u Savudriji – istaknuo je Dražen Hološi te upoznao gradske čelnike s radom udruge koja gravitira širem slatinskom području, što uključuje i rad s djecom hrvatskih branitelja i članova GO UHDDR-a Slatina te temeljnih ogranaka Gornji Miholjac, Sladojevci i Bakić.

Prema Hološevim riječima, udruga nastoji djeci hrvatskih branitelja usaditi prave vrijednosti kako bi i sami vodila brigu o domovini i čuvala sjećanja na Domovinski rat, između ostaloga, održavajući spomen-obilježja poginulih branitelja i vodeći brigu jedni o drugima, kao i o potrebitima. Istaknuo je da sudjeluju u gotovo svim radnim akcijama, a posebnu pohvalu za marljivost zaslužuju mladi sljedbenici u TO UHDDR-a Bakić. Nagrada im je i malonogometni turnir djece hrvatskih branitelja koji organizira TO Gornji Miholjac. Ove će godine na poziv učiteljice Jasne Kizivat iz Područne škole E. Kumičića Gornji Miholjac sudjelovati i na Olimpijadi starih sportova za mlade do 15 godina, 28. svibnja.

Hološi i Radočaj zahvalili su Gradu, Virovitičko-podravskoj županiji i Hrvatskim šumama te brojnim poduzetnicima i ostalim sponzorima na potpori koju dobivaju, očekujući i daljnju uspješnu suradnju.

– Drago mi je što vam možemo zahvaliti na velikom srcu koje imate za ovu djecu. Slatina je zaista sportski grad jer je puna uspješnih mladih sportaša koji njezino ime pronose diljem Hrvatske i šire, a sada ste i vi postali dio tog velikog tima – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić. P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike