Osijek
SPREMNI SU ZA GAŠENJE VATRE

Zahtjevnu vježbu desantiranja uspješno prošlo 96 vatrogasaca
Objavljeno 20. travnja, 2022.
Izabrani vatrogasci pokazali su spremnost na sve izazove koji ih mogu čekati u praksi

Vatrogasci iz Osječko-baranjske županije spremni su za sve zahtjevne zadaće, uključujući i pravi desant, prilaz inače nedostupnom požarištu uz pomoć helikoptera. Vježbu desantiranja i prijevoza vatrogasaca za gašenje požara otvorenih prostora pohađalo je 96 vatrogasaca iz nekoliko vatrogasnih postrojbi iz Osječko-baranjske županije.



- Riječ je o vatrogaskinjama i vatrogascima koji su prošli liječnički pregled te su nakon opsežnog teoretskog dijela pristupili i praktičnom, koji je uključivao i desantiranje helikopterom. Predavanje vatrogascima održala je i letačka ekipa helikoptera Ministarstva obrane Republike Hrvatske - doznajemo od Zdravka Cvenića, zapovjednika Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.

Izabrani vatrogasci pokazali su spremnost na sve izazove koje ih mogu čekati u praksi. Upijali su na pisti Sportsko-zračne luke Osijek-Čepin savjete instruktora iz eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, i nakon dvije godine neodržavanja vježbe zbog nesretne pandemije uspješno su završili zahtjevnu obuku. Spremni su za gašenje požara u bilo kojem kutku Hrvatske.

Disciplina, brzina, hrabrost i stručnost djelići su o kojima ovisi učinkovitost vatrogasne intervencije, kojom se spašavaju životi i imovina. Nema sumnje da se vatrogasci iz Osječko-baranjske županije, što su i pokazali na vježbi, mogu suočiti sa svim požarima, ali i drugim prirodnim nedaćama.


Milan Bugarić

Možda ste propustili...

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

Najčitanije iz rubrike