Regija
ZAPRIMAJU SE PRIJAVE ZA REVIJU DJEVOJAKA, SNAŠA I MOMAKA

Mladost i ljepota Slavonije 19. veljače
Objavljeno 28. siječnja, 2022.
STARI MIKANOVCI - U Starim Mikanovcima 19. veljače bit će održana 55. revija djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama, priredba "Mladost i ljepota Slavonije" utemeljena 1968. godine radi očuvanja i njegovanja bogate tradicijske baštine ovoga kraja, a organizira ju lokalni KUD Šokadija. Nakon što je prošle godine održana u online izdanju, ove će se godine održati na starom mjestu, u mikanovačkom Domu kulture, naravno, uz poštovanje epidemioloških mjera. Od osnutka do danas nije bilo godine da nije održana, čak i ratne ‘92., a organizatore nije omela ni pandemija jer je lanjska priredba samo prebačena na online platformu.



Priredba je natjecateljskog karaktera jer djevojke, snaše i momci moraju znati sve o nošnji koju nose, a stručno povjerenstvo proglašava najbolje. Prijave sudionika su u tijeku, sve do ponedjeljka, 14. veljače.



- Pozivamo zainteresirane djevojke, snaše i momke iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke neka se prijave pozivom na broj 098/554891 ili na e-mail kud.sokadija@gmail.com - pozivaju organizatori iz KUD-a Šokadija. M.F.
Možda ste propustili...

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

Najčitanije iz rubrike