Osijek
PREDAVANJE DOC. DR. SC. MIRNE ERK

Otvoreni četvrtak: Ranije (ni)je bolje!
Objavljeno 22. siječnja, 2022.
"Ranije (ni)je bolje! O ovladavanju stranim jezicima u Europi danas" naslov je predavanja koje će se održati u četvrtak (27. siječnja) u sklopu 10. ciklusa Otvorenog četvrtka Filozofskog fakulteta. Predavačica doc. dr. sc. Mirna Erk diplomirala je engleski jezik i književnost i njemački jezik i književnost i radi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Doktorirala je 2013. na Filozofskom fakultetu Zagreb. Njezini su stručni i znanstveni interesi usmjereni na čimbenike koji utječu na predškolski i rani školski dječji jezični razvoj u engleskom kao stranom jeziku.

Na predavanju će se pokušati odgovoriti na pitanje jesmo li na pragu rušenja mita o ranijem početku učenja i dugoročno boljem uspjehu kad je u pitanju ovladavanje stranim jezicima. Nakon kratkog osvrta na rano učenje stranih jezika u Europi, govorit će se o suvremenim spoznajama o kritičnom razdoblju za ovladavanje jezicima te o otvorenim pitanjima vezanim uz rani/školski i raniji/vrtićki početak učenja. Digitalizacija i sveprisutnost engleskog jezika čine ga različitim u odnosu prema drugim stranim jezicima, što utječe na učenička školska i izvanškolska postignuća. Izazovi povezani s ranim/ranijim početkom razvoja višejezičnosti u hrvatskom se društvu nagomilavaju.

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u 18 sati, uz epidemiološke mjere, te prenositi preko YouTube kanala Otvorenog četvrtka. I.R.G.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike