Magazin
WALTER ISAACSON "INOVATORI" (ŠKOLSKA KNJIGA, 2021.)

Kako najmaštovitiji inovatori oblikuju revolucionarne ideje u stvarnost?
Objavljeno 15. siječnja, 2022.

Računala i internet među najvažnijim su izumima našeg doba, no malotko zna tko ih je stvorio. Većina inovacija digitalnog doba ostvarena je suradnjom više pojedinaca. U tome su sudjelovali mnogi fascinantni ljudi od kojih su neki bili vrlo pronicavi, a neki čak i pravi geniji. Kako najmaštovitiji inovatori našeg doba oblikuju revolucionarne ideje u stvarnost? Kakvi su to sastojci doveli do njihovih kreativnih uspjeha? Koje su se sposobnosti pokazale najkorisnijima? Kako su predvodili druge i s njima surađivali? Zašto su neki uspjeli, a neki nisu? 

O KNJIZI: Ovo je priča o takvim pionirima, hakerima, izumiteljima i poduzetnicima - o tome tko su bili, kako im je funkcionirao um i kako su postali tako kreativni. U uzbudljivoj priči koja se čita bez daha Walter Isaacson uspio je proniknuti u karaktere inovatora koji su pokrenuli digitalnu revoluciju, u to kako su surađivali i postali još kreativniji upravo zahvaljujući sposobnostima za timski rad. U vremenu koje nastoji potaknuti inovacije, kreativnost i timski rad “Inovatori” opisuju kako se to uistinu događa... Sve u svemu, knjiga koja će vas iznenaditi, oduševiti i istovremeno poučiti i upozoriti na neke ljude i neke dosege u društvu i civilizaciji bez kojih bi naš svijet bio siromašniji, premda će mnogi reći i sretniji. Što se pak globalne komunikacije tiče, citirat ćemo Financial Times: “Posve novi uvid u rođenje informacijskog doba!”

 

O AUTORU: Walter Isaacson (r. 1952.) američki je pisac, novinar i profesor. Bio je glavni izvršni direktor Instituta Aspen, predsjednik CNN-a i izvršni urednik časopisa Time. Autor je biografija The Code Breaker: Jennifer Doudna, Gene Editing, and the Future of the Human Race (2021.); Leonardo da Vinci (2017.); Steve Jobs (2011.); Einstein: His Life and Universe (2007.); Benjamin Franklin: An American Life (2003.) i Kissinger: A Biography (1992.) te suautor, s Evanom Thomasom, knjige The Wise Men: Six Friends and the World They Made (1986.).

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ISTRAŽIVANJE: TURISTIČKA SEZONA BILJEŽI REKORDE. ŠTO KAŽU EU TURISTI?

Hrvatska je apsolutni hit!

2

ŠTEDNJA I MENTALITET (I)

Prilagoditi se vremenu
u kakvom živimo

3

DOC. DR. SC. LUCIJA MIHALJEVIĆ, HRVATSKO KATOLIČKO SVEUČILIŠTE U ZAGREBU

Hrvatsko društvo jako se dobro prilagođava kriznim situacijama