Regija
IZ PET POLICIJSKIH UPRAVA

Obuku je završilo 25 graničnih policajaca
Objavljeno 14. siječnja, 2022.
VINKOVCI



Svečanom dodjelom potvrde o uspješno završenom tečaju granične policije za 25 policijskih službenika iz policijskih uprava vukovarsko-srijemske, osječko-baranjske, brodsko-posavske, sisačko-moslavačke, karlovačke i ličko-senjske, završen je 113. tečaj, koji je održan u Smještajno-obučnom centru granične policije “Spačva”.

Nakon osam tjedana teorijske i praktične nastave polaznici su uspješno položili praktični dio ispita proveden na graničnom prijelazu Bajakovo u suradnji s carinskim djelatnicima Službe za mobilne jedinice Vukovar. Dan kasnije preko sustava e-obrazovanja uspješno su položili i teorijski dio ispita, dokazavši time da su stekli stručna znanja i vještine za učinkovito obavljanje poslova granične policije. Ukupno 23 predavača iz Uprave za granicu, Policijske akademije, policijskih uprava vukovarsko-srijemske i sisačko-moslavačke te Crvenog križa, u organizaciji voditeljice tečaja Ivane Herceg, voditeljice Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost na Policijskoj akademiji, osposobili su polaznike tečaja za obavljanje poslova granične policije u svim segmentima njezine djelatnosti, u skladu sa Zajedničkim temeljnim kurikulumom za osnovno osposobljavanje službenika graničnog i obalnog nadzora u EU-u, Agencije za europsku obalnu i graničnu stražu Frontex.

Osnovnu poruku da završetak graničnog tečaja označava tek početak karijere u graničnoj policiji kao i poziv da stečena znanja i vještine nadograđuju i usavršavaju brojnim dostupnim edukacijama, polaznicima je uputila voditeljica tečaja Ivana Herceg. Čestitke svim polaznicima na uspješno položenom završnom ispitu i poticaj za daljnje usavršavanje uputili su i voditelj Službe za granicu PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Janić te pomoćnik voditelja Smještajno-obučnog centra granične policije “Spačva” Niko Šimić. U ime polaznika zahvalili su Nikola Vidošević i Ivana Plavi iz PU ličko-senjske, a načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular rekao je kako je granična policija obogaćena za 25 profesionalnih i obrazovanih graničnih policijskih službenika. M.F.
Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

ŽUPANIJA LIDER PO IZDVAJANJU

Za obitelj i djecu 10 eura po stanovniku

Najčitanije iz rubrike