Regija
DOBRI TURISTIČKI REZULTATI

U Vukovaru otvoreno šest
novih smještajnih objekata
Objavljeno 13. siječnja, 2022.
VUKOVAR - Epidemija koronavirusa u 2020. godini znatno je utjecala na rezultate u turizmu diljem Hrvatske, pa i na njezinu istoku. Tako je u Vukovaru zabilježen značajan pad u odnosu na godinu prije koja je, prema svim parametrima, bila rekordna. Neizvjesnost oko uvođenja novih epidemioloških mjera djelatnike u turizmu nije paralizirala, nego su se koncentrirali na digitalne medije i online marketing. Koliko su u tomu bili uspješni, najbolje svjedoči podatak kako je prošle godine Vukovar posjetilo više od 11,5 tisuća gostiju, a ostvareno je 27,5 tisuća noćenja, što je porast od 87 posto u dolascima i gotovo 104 posto u noćenjima, i to bez školskih ekskurzija, kojih gotovo nije ni bilo.

Kada je riječ o inozemnim gostima, jasno je kako je fokus na onima koji u grad na Dunavu dolaze upravo Dunavom - kruzerima, pa turističke djelatnike raduje vijest kako se, nakon velikog zastoja u 2020. godini, riječni kruzing prošle godine počeo oporavljati. U vukovarsko je pristanište uplovilo 125 kruzera s 11.349 putnika. Ne bude li uvođenja strožih epidemioloških mjera, ove godine očekuju značajan porast dolazaka kruzera i povratak inozemnih posjetitelja koji uz pomoć vodiča rado obilaze gradsko središte te muzeje u kojima žele dobiti što više informacija o povijesti i baštini grada.

Podatak kako je u 2021. godini otvoreno šest novih smještajnih objekata (čime ih je sada u Vukovaru 52, s više od 1040 kreveta), jasno govori kako poduzetnici vjeruju u ekspanziju turizma nakon okončanja epidemije, jer u suprotnom ne bi investirali u opremanje smještaja niti vjerovali kako su dovoljno kvalitetni da bi parirali drugim kontinentalnim turističkim destinacijama.

Mjesto Vukovara na turističkoj karti Hrvatske korak po korak učvrstile su i brojne manifestacije, pri čemu najveću medijsku pozornost, pa samim tim i brojne goste iz svih dijelova Hrvatske, redovito imaju VukovArt, koji je tijekom pet godina prerastao u respektabilnu manifestaciju sa sadržajima za sve generacije posjetitelja te Vukovar Film Festival, čiji su organizatori i prošloga ljeta, uz brojna epidemiološka ograničenja, osigurali prikazivanje filmova koje nisu imali drugi filmski festivali u Hrvatskoj.

Stoga se nadaju povratku u “staro normalno” i mogućnosti vraćanja projekcija na šlep na Dunavu, što je VFF činilo posebno atraktivnim.

D. Korpoš
Možda ste propustili...

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike