Regija
SPORAZUM O CENTRU MLADIH

Prepoznati talente, i kroz druženja razvijati empatiju
Objavljeno 12. siječnja, 2022.
VINKOVCI - S prvim danom ove godine počela je provedba projekta "Centar za mlade grada Vinkovaca" koji će trajati 12 mjeseci, a financiran je iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u ukupnoj vrijednosti od 124.500 kuna.

Nositelj je vinkovačka udruga "Mladi protiv gladi", a suradnici na projektu su Grad Vinkovci, Tehnološki park Vinkovci i Agencija za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA. U Poduzetničkom inkubatoru sporazum o suradnji potpisali su predstavnici nositelja i suradnika na projektu.

- Cilj je projekta osnivanje Centra za mlade grada Vinkovaca kao multifunkcionalnog i javno dostupnog prostora koji osigurava Grad Vinkovci u Poduzetničkom inkubatoru, a u kojem bi se provodile raznovrsne aktivnosti s mladima na temelju potreba mladih u zajednici. Svrha je projekta općoj populaciji mladih, uključujući i sve koji su na neki način u društvu marginalizirani, približiti i omogućiti aktivnije sudjelovanje u društvu, naučiti ih kako se brinuti o mentalnom zdravlju, kako prepoznati svoje talente te ih valjano iskoristiti i kroz druženja razviti empatiju, međusobno povjerenje i ljudske vrijednosti - kaže predsjednica udruge Jelena Božić dodajući kako će program sadržavati radionice koje će provoditi stručnjaci psiholozi i rehabilitatori, a sve u svrhu jačanja konkurentnosti mladih na tržištu rada i organiziranja aktivnosti u slobodno vrijeme poput volonterstva. Osim toga, planirano je i informiranje o alatima Europske unije. M.F.
Uključiti mlade u društvena zbivanja
- Ovim projektom nastojimo pridonijeti uključivanju mladih u društvena zbivanja u gradu, ali i da ih pomoću naših institucija pripremimo za budući rad, bilo u gospodarskom i poslovnom bilo u humanitarnom smislu. Udruga "Mladi protiv gladi" i nadalje će imati našu punu potporu, a ovim putem im se još jednom moram zahvaliti za sve ono što su dosad učinili i što trenutno čine za naš grad - rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić. Direktor Tehnološkog parka Josip Gilja naglasio je kako će pružiti svu potporu.

Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

Najčitanije iz rubrike