Crna kronika
NOĆNO "PALJETKOVANJE"

Osim novca, lopovi kradu sve čega se u provali domognu
Objavljeno 8. siječnja, 2022.
Posljednjih je dana zabilježen povećan broj provala i krađa u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Od početka nove godine lopovi ne miruju u najistočnijoj hrvatskoj županiji. Pri tome se plijen ne bira. Iako je lopovima na prvom mjestu tuđi novac, krade se sve što dođe pod ruku. Meta provala osim obiteljskih kuća su i automobili. Nakon prijave krađa i počinjene štete na kućama i vozilima, očevide su obavili operativci Policijske uprave vukovarsko-srijemske. U konkretnim slučajevima lopovi još nisu pronađeni, te se za njima traga. Počinjena materijalna šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna.



Prema riječima Martine Halas, policijske službenica za odnose s javnošću PU vukovarsko-srijemske, u srijedu je tijekom večeri provaljeno u obiteljsku kuću 65-godišnjaka u Tovarniku. Nakon ulaska u kuću za sada nepoznati lopov pronašao je i ukrao novac, a potom se vlasnikovim automobilom marke VW Polo vukovarskih registracijskih oznaka odvezao u nepoznatom smjeru. Vlasnik, kojemu je počinjena znatna materijalna šteta, vidjevši da je okraden, pozvao je policiju. "Policija provodi mjere traganja za vozilom i počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu", rekla je Halas.

Policija je zbog provale i krađe očevid obavila i u Boboti. Krađu novca prijavila je u četvrtak 43-godišnjakinja. Očevidom je utvrđeno kako se krađa zbila u razdoblju od 22. do 28. prosinca prošle godine, i to u vrijeme rada 43-godišnjakinje u inozemstvu. Krađom joj je počinjena materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna. "Slijedi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja počinitelja protiv kojeg će policija podnijeti kaznenu prijavu zbog krađe", priopćila je policija.Na meti lopova su i oštećena vozila, što se zbilo u Privlačkoj ulici u Vinkovcima. Iz policije su priopćili kako je za sada nepoznati lopov u vremenu od 28. prosinca prošle do 5. siječnja (srijeda) ove godine iz oštećenog i otključanog osobnog automobila u ograđenom dvorištu demontirao i otuđio više dijelova. Time je 33-godišnjem vlasniku počinjena materijalna šteta od više tisuća kuna. U ovom slučaju lopov je ciljano krao dijelove automobila, a iskoristio je činjenicu da u tom vremenu nikoga nije bilo kod kuće.

U Ozrenskoj ulici u Borovu je pak nepoznati lopov u noći između utorka i srijede preskočio 210 centimetara visoku dvorišnu ogradu i iz otključanog automobila 31-godišnjaka ukrao ukrasnu vrećicu u kojoj su se nalazila dva ručna sata i bankovna kartica na njegovo ime. Vlasnik je policiji rekao da mu je počinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Ni ovaj lopov još nema identitet, pa i njega policija, nakon obavljenog očevida, traži.



Milan Bugarić
210

centimetara visoka ograda

nije bila nesvladiva prepreka za lopova u Borovu

SAVJETI POLICIJE PROTIV PROVALA
Kako bi smanjili mogućnost da postanu žrtva provala i krađa iz osobnih automobila, iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske savjetuju građane da svoje automobile, ali i ostale prostore, obvezno zaključavaju. Također, u automobilima ne ostavljajte vrijedne predmete (dokumente, torbice, mobitele, novčanike) i na taj način izbjegnite mogućnost provaljivanja i krađe iz svojih automobila i stambenih objekata. Vrijedne stvari uvijek ponesite sa sobom, a ako ih ostavljate u automobilima, stavite ih na mjesta na kojima nisu jasno uočljive.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike