Crna kronika
TUŽITELJ TRAŽI ZATVOR

Optužen 29-godišnji Slavonac jer je tukao maloljetnu suprugu
Objavljeno 20. travnja, 2024.
Izvanbračnu suprugu 32-godišnjak je šamarao, grizao i udarao drškom metle...
Protiv 32-godišnjaka je podignuta optužnica zbog nasilja prema izvanbračnoj maloljetnoj supruzi. U optužnici se također navodi da je žrtva - dijete. Tereti ga se da je, od točno neutvrđenog dana početkom srpnja 2022. do 24. siječnja 2024., kao izvanbračni suprug djeteta, mlade osobe rođene krajem 2006. godine, znajući da time izvanbračnoj supruzi nanosi intenzivnu duševnu i tjelesnu bol, u nakani da ju ponizi, učestalo ju je vrijeđao govoreći da je odvratna, da mu se gadi, da nije normalna, a u više navrata ju udarao rukama i raznim predmetima.

Optužnicom se tereti da ju je 25. siječnja ove godine, po gornjim dijelovima tijela, glavi i rukama, udarao rukama i plastičnom drškom od metle. Osim toga grizao ju je po ruci, a nesretnica je od nasilja zadobila više oguljotina i krvnih podljeva. Tužitelj od suda traži da ga se kazni s godinu i dva mjeseca zatvora. Sudu je predloženo i da mu se produlje mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s maloljetnom žrtvom, kao i udaljenje iz doma.

U svojoj obrani danoj u policiji okrivljeni je naveo da je u izvanbračnoj zajednici s maloljetnicom dvije godine te su sukobi započeli dok nije bila trudna. Tvrdio je da, kada njoj nešto nije po volji, počinju se svađati te ponekad, jednom mjesečno, dođe do nasilja. Dana 8. prosinca 2023. u jutarnjim satima htio ju je zagrliti, a kako ona nije bila zadovoljna načinom kako ju je zagrlio, rekla mu je da se makne, nakon čega ga je udarala laktovima i svađala se. Priznao je da ju je udarao i šamarao te da se kaje zbog toga, ali je bio odrješit da nije on počeo svađu. Njezine ozljede nastale su od tučnjave i priznao je da ju je i ugrizao ispod lakta, ali da joj nije htio nanijeti nikakvu tešku bol. Udarao ju je plastičnom drškom po stražnjici, a potom ju je poslao njezinoj mami i tati. Rekao je i da mu je žao što se sve dogodilo.

Ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu porekao je da je počinio kaznena djela navodeći da nije sporno da se sa suprugom povremeno posvađa i potuče, no da uvijek te sukobe izazove svojim neprimjerenim ponašanjem i da je reagirao nasiljem kada ga je ona udarala laktom i grebla. Navodi kako ju je jednom zbog takvog ponašanja ostavio, no u međuvremenu su se pomirili i nastavili živjeti zajedno. Navodi da voli svoju suprugu i htio bi nastaviti zajednički život, no ne zna hoće li to biti moguće s obzirom na njezine iznenadne i ničim izazvane izljeve agresije i nepredvidljivog ponašanja.

Žrtva je pak ispričala na sudu da se s 32-godišnjakom često svađa, nekada i svaki dan. Tada bi joj prijetio da će ju izudarati, a potom je to i napravio, govoreći da će ju udariti svaki put ako bude “tako govno”. Zajedno žive godinu i pol dana i nikome nije govorila o ozljedama. Jednom je uzeo dršku od metle i udarao ju je te ugrizao za podlakticu. Kada ju udara, govori joj da je odvratna, da mu se gadi, da nije normalna, zbog čega se osjeća užasno te je htjela pobaciti kada je bila trudna. Sve to ispričala je kroz plač. Njegovi roditelji su joj rekli da ga prijavi, a sve je ispričala prijateljici. Pomirili su se tjedan dana nakon podnošenja kaznene prijave, no 15. veljače 2024. ponovno joj je rekao da će ju ošamariti.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...

U ZAGREBAČKOM NASELJU PEŠČENICA

Eksplozijom do bankomata

POTRAGA ZA PIROMANOM

Sto požara u sto minuta

NAKON ISTRAGE ŽUPANIJSKOG DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA

Optuženi za subvencijsku prijevaru

Najčitanije iz rubrike