Osijek
ATRAKCIJA NA DRAVI

Na Svetog Nikolu djeca
okitila bor osječke vodenice
Objavljeno 6. prosinca, 2021.
Djeca su donosila svoje kuglice i ukrase kojima su kitila bor, prvi put smješten na vodenici

Sveti Nikola zaštitnik je djece, ali i mlinara i vodeničara, stoga nije čudno što je Ekološka udruga Vodenica odlučila upravo na taj dan okupiti svoje partnere i djecu na osječkoj vodenici kako bi zajednički okitili bor i lampicama osvijetlili tu osječku atrakciju.

Boba Davidović, potpredsjednica Ekološke udruge Vodenica, kazala je kako su djeca tražila da ove godine sama okite bor, koji je, kao i pet prethodnih godina, donirao gospodin Jandrok.

- Djeca su donosila svoje kuglice i druge ukrase, uživala su u kićenju bora, koji će prvi put biti smješten na samoj vodenici, a ne kao prijašnjih godina na platformi plutajući Dravom. Vrijeme je da počastimo i djecu, koja su nam najdraži gosti - kaže Davidović, dodajući da su za sve goste pripremili domaće kolače, medenjake, bombone, čaj i kuhao vino. Kao svake godine, i ove je Ekološkoj udruzi Vodenica potporu dao Lions Club Gea Osijek, čija je predsjednica Gordana Štajner izrazila zadovoljstvo što već tradicionalno sudjeluju u zajedničkom kićenju bora.

- Puno je djece koja se tome vesele, kao uostalom i svi naši sugrađani. Nastavit ćemo ovu tradiciju - poručila je Štajner. I zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković donijela je svoju kuglicu i zajedno s djecom sudjelovala u ukrašavanju bora na vodenici. "Doživljaj je lijep i baš sam uživala u ovom druženju. Lijepo je da naši sugrađani imaju u ovo adventsko vrijeme puno sadržaja u kojima mogu uživati, a jedan od njih je i ovaj prekrasan osječki brend, prepoznatljiv i izvan naših granica", rekla je Crnković.

Dobrom ugođaju plesnim performansom pridonijele su i uvijek rasplesane članice Plesnog studija Shine.



Tomislav Prusina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike