Regija
BOŽIĆNIM ŠTANDOVIMA PRIKUPLJAJU NOVAC ZA RAD ANIMATORA

Vukovarci kupnjom suvenira pomažu rad dječje igraonice
Objavljeno 3. prosinca, 2021.
VUKOVAR



Udruga za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima "Tko se boji sutra još?" i ove je godine odlučila organizirati božićni štand adventskim subotama u samom središtu Vukovara.

Prvi su štand imali prošle subote, a s veseljem najavljuju i sljedeća tri, na kojima će od 9 do 13 sati članovi, aktivisti i volonteri predstaviti sugrađanima originalne rukotvorine te proizvode nastale u okviru njihova projekta "Bakina škrinja".

Predsjednica udruge Maja Prakaturović navela je kako na ovaj način prikupljaju sredstva za ono što ne mogu financirati namjenskim projektima.

- I ovaj put to je osiguranje novca za animatora naše igraonice Funnyland. Imali smo doista velik broj donacija za njezino opremanje, ljudi rado doniraju opremu i igračke, ali veliki nam je problem osigurati sredstva za rad animatora koji održava različite aktivnosti s djecom. Stoga novac prikupljamo na kreativan način - pojasnila je, dodavši kako im je, uz one koji su već upoznati s njihovim radom, pri organiziranju prvog božićnog štanda prilazio i veći broj Vukovaraca koji prvi put čuju za udrugu.

Iskustvo im je pokazalo kako je izravan kontakt s ljudima najbolji način prezentacije, prilagodili su se epidemiološkim mjerama i dali priliku sugrađanima da u izravnom kontaktu s članovima udruge dobiju što više informacija o tomu što su im ciljevi, na koji način funkcioniraju i s kojim se problemima susreću.

- Noviteta ima i kada govorimo o samim suvenirima, s obzirom na to da smo se odlično organizirali. Velik se broj roditelja uključio, svatko je izrađivao ono što mu najbolje ide, pa je štand prepun različitih unikatnih proizvoda i originalnih suvenira - naglasila je Prakaturović.

Tako su se na štandu, među ostalim, našli i vijenci za vrata, moderne crochet košare, vrpce za kosu, pleteni suveniri, različiti aranžmani i igračke za najmlađe, odnosno za pripadnike svih generacija ponešto zanimljivo i privlačno.

Prakaturović je s ponosom najavila kako će vrijedan rad ove udruge biti ovjenčan i dobivanjem prve nagrade.

Naime, PRONI Centar za socijalno podučavanje odlučio im je dodijeliti nagradu za volontiranje u kategoriji "dobre prakse volontiranja", što znači kako bi mogli savjetovati i članove drugih udruga i promovirati značenje volontiranja u zajednici. D. Korpoš
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

Najčitanije iz rubrike