Osijek
INVESTICIJA GRADA OSIJEKA I VODOVODA ZAVRŠENA MJESEC DANA PRIJE ROKA

Asfaltirana Istarska ulica
Objavljeno 1. prosinca, 2021.
Ulica je obnovljena potpuno, od fasade do fasade, a postavljena je i nova komunalna infrastruktura
Na najhladniji ovojesenjski dan, rano jutro, pola osam, Istarska je ulica jučer bila najtoplija u Osijeku – više od stotinu stupnjeva bilo je toplije na novoj cesti od okolnog zraka na jutarnjih nula stupnjeva Celzijusa dok su građevinari ugrađivali u nju vreli asfalt.

Asfalterski radovi između Vukovarske i Kašićeve ulice jasno su naznačili da su obimni radovi u tom dijelu Istarske okončani, čak mjesec dana prije ugovorenog roka, baš kako je i najavio osječki gradonačelnik Ivan Radić kada je posjetio gradilište na početku renoviranja ulice u kolovozu s izvođačima radova Graviom i njezinim podizvođačem Consult-Kopom i Vodovodom Osijek. Najavio je to tada da Osijek za svoj rođendan dočeka i u ovom dijelu grada puno ljepši.

Asfaltiranje prvog sloja na cesti odrađuje Radna jedinica prometnice Unikoma Osijek, a zadovoljan je dinamikom radova i predsjednik Gradske četvrti Tvrđa Zoran Batnožić koji je godinama prije lobirao u Gradu Osijeku i Vodovodu Osijek da se uredi i ta donedavno valjda najgora cesta rekonstruira.

Valja podsjetiti da je i Vodovod Osijek mnogo upro svoje potencijale i financijske resurse da se prilikom uređenja Istarske ulice zanovi kompletna podzemna infrastruktura pa su najprije napravili novu kanalizacijsku i vodoopskrbnu mrežu.

Ulica je, kako je kazao gradonačelnik Ivan Radić, obnovljena potpuno, od fasade do fasade. Direktor Vodovoda Osijek Željko Mandić kaže da je postavljena nova komunalna infrastruktura za koju se brine njegovo poduzeće, a Grad Osijek se financijski uključio financiranjem svega ostalog.. Vlasnik Consult-Kopa Marijano Plazonić veli da su svoj dio posla odradili maksimalno brzo, koristeći sve vremenski pogodne dane, pa i subote da bi posao napravili korektno i brzo.

Novouređena Istarska ulica dobila je novu i dalje jednosmjernu cestu s preuređenim izlazom na Vukovarsku ulicu, staze, parkirališta, umjesto visilica javna gradska rasvjeta "seli se" na bandere, stiže i novo zelenilo na novoformirane zelene otoke, osamnaest mladica trebalo bi pružiti u nadolazećim godinama i hladovinu i zeleniji ugođaj jer su prijašnja stabla Unikomovci posjekli zbog radova prije nego li su građevinari, kako se to kaže, "izašli iz zemlje" i počeli uređivati ostatak ulice nakon što su postavili cijevi vodovoda i kanalizacije pod zemlju.
Darko Pejić
2,5

milijuna kuna vrijedna je cijela rekonstrukcija ulice

Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike