Osijek
ZAVRŠEN PROJEKT RUTA DIVLJEG DUNAVA U OPĆINI BILJE, VRIJEDAN 412.141 EURO

Nove turističke atrakcije u Bilju
Objavljeno 30. studenog, 2021.

Još jedan u nizu europskih projekata realizirala je Općina Bilje sa svojim Kulturno-razvojnim centrom Bilje, a riječ je o projektu velikog turističkog potencijala, s obzirom na ono što mjesta te općine imaju – predivnu prirodu za fotosafari.



Projekt Ruta divljeg Dunava financiran je iz programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija, u kojem su partneri Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek (vodeći partner), Specijalni rezervat prirode Zasavica i Općina Bilje. Načenik Bilja Željko Cickaj navodi kako je ukupna vrijednost projekta 1.139.670,87 eura, a vrijednost projekta Općine Bilje je 412.141 euro.

Ivana Plaščak, ravnateljica Kulturno-razvojnog centra Bilje, kazala je jučer kako je glavni cilj projekta jačanje i diverzifikacija prekogranične turističke ponude, kao i razvijanje novih zajedničkih programa ekoturizma i fototurizma u zaštićenim područjima Hrvatske i Srbije, a u okviru projekta Općina Bilje kompletno je obnovila zgradu biljske turističke zajednice, u sklopu koje je uređen i multimedijski centar s konferencijskom dvoranom. Ukupno je obnovom obuhvaćeno 419 kvadrata s opremanjem namještajem i multimedijskom opremom.

- Novi razvojni projekt u turizmu baranjskog bisera prirode jest uređenje svih pripadajućih objekata Turističke zajednice općine Bilje – Kopački rit u središtu Bilja. Obuhvaćena je obnova cijele zgrade naše turističke zajednice, kako izvana tako i u unutrašnjosti, s multimedijalnom dvoranom, u kojoj će, između ostaloga, biti izložene fotografije prirode uz Dunav i svih naših karakterističnih obilježja vezanih uz turizam koje je snimio Mario Romulić i koji je napravio desetominutni film o našim prirodnim ljepotama, biljkama, životinjskom svijetu i svemu što imamo. Projekt obuhvaća multifunkcionalnost, pa je u zgradi u dvorištu Turističke zajednice općine Bilje – Kopački rit i radionica za popravak bicikla – kaže Cickaj, dodajući kako se i ovaj projekt odlično nastavlja na netom završenu pješačko-biciklističku stazu Bilje - Osijek.

Cickaj navodi da su cikloturisti često u Bilju i dodaje da se na to sve skupa veže i opremljenost električnim i običnim biciklima. "Nabavili smo deset električnih bicikla i deset običnih bicikla koji će služiti za iznajmljivanje. Nastojat ćemo s GPP-om Osijek pokušati bolju prometnu povezanost naših mjesta ostvariti na taj način, i to ne samo u turističke svrhe, što je sada namjena ovog projekta, nego i za sve one koji imaju takav interes, te vidjeti na koji ćemo način riješiti da naši bicikli završe ovdje, a njihovi tamo. Time ćemo ovu svakako dobru priču zaokružiti", objasnio je Cickaj.D.Pejić
DOŽUPAN MILETIĆ ČESTITAO NA PROJEKTU
- Turizam je u županiji jako važan, upućujem čestitke na uspješno provedenom projektu - izrazio je dožupan Josip Miletić pohvalu Cickaju te Dinku Pešiću i Jasminu Sadikoviću iz Zelenog Osijeka kao glavnom partneru u projektu. Ono što je napravio projektni partner iz Srbije, prezentirao je Slobodan Simić, voditelj Specijalnog rezervata Zasavica i pokreta "Gorana".

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike