Osijek
BILJE ZA MLADE

Općina opet stipendira učenike i studente
Objavljeno 28. studenog, 2021.
Općina Bilje, najavljuje načelnik Željko Cickaj, raspisala je nekoliko natječaja kojima, kao i proteklih godina, želi pomoći mladima u obrazovanju, bilo da se radi o srednjoškolcima ili o studentima. Bilje već godinama daje, s obzirom na svoju veličinu i proračunski potencijal, čak i više stipendija od nekih gradova. Tako se prijašnjih godina na popisu stipendista nalazilo stotinjak onih koji su dobivali financijsku općinsku potporu za školovanje.

Ove akademske 2021./2022. godine dodijelit će se stipendije svim redovitim studentima prve godine studija kojima je to prvi upis u prvu godinu studija u iznosu od 400 kuna te svim redovitim studentima viših godina studija, s položenim svim ispitima iz prethodne akademske godine, u iznosu od 800 kuna.

Zahtjevi za dodjelu stipendije dostavljaju se na e-mail adresu korina.slavicek@bilje.hr ili adresu Općina Bilje, Povjerenstvo za stipendije, 31 327 Bilje, Kralja Zvonimira 1b.

Načelnik Cickaj kaže da su posebno raspisali natječaj i za dodjelu tri stipendije Općine Bilje studentima slabijeg imovinskog stanja za tekuću akademsku godinu u visini od 500 kuna mjesečno.

Općinski načelnik raspisao je i javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2021./2022. godinu za koju će dodijelit 15 učeničkih stipendija u visini od 400 kuna mjesečno, a pravo sudjelovanja imaju učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda srednje škole.

Potpore će se dijeliti i srednjoškolskim učenicima deficitarnih zanimanja i to za smjerove: zidar, bravar, tesar, limar, armirač, stolar, krojač, dimnjačar, monter suhe gradnje, strojobravar, vozač motornih vozila, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kuhar, elektroinstalater, građevinski stolar, betonirač, medicinska sestra ili medicinski tehničar opće njege te tehničar za očnu optiku.D.Pejić
Možda ste propustili...

FOOZOS POKRENUO STUDIJ EDUKACIJSKE REHABILITACIJE

Samo u Slavoniji trenutačno treba oko 700 defektologa

OPĆINA VLADISLAVCI POZIVA NA PRIJAVU PROJEKATA

Kreću financijske potpore za udruge

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RADOVI NA RASKRIŽJU HUTTLEROVE I HADRIJANOVE

Do KBC-a i Hitne
obilaznim putem

2

MOGU LI TETOVAŽE U POSLOVNI SVIJET?

Zbog tetovaža ljudima su pristupačniji i zanimljiviji

3

NESREĆA KOD ŠKOLE NA SJENJAKU

Biciklom je naletio na dijete, umjesto da pomogne - pobjegao