Regija
SJEĆANJE NA BRANITELJE

Za poginule trčali od Osijeka do Laslova
Objavljeno 25. studenog, 2021.
OSIJEK/LASLOVO - Obilježavajući 30. obljetnicu privremene okupacije Laslova, UDVDR klub Laslovo organizirao je 3. memorijalnu utrku Osijek - Laslovo.

U znak sjećanja na nemile događaje 1991. godine, na 18 kilometara dugu utrku ispred umjetničke instalacije Crveni fićo krenuli su Osječani Robert Kasumović, Elvir Rakipović, Danijel Srb, Josip Čes i Iva Smoljan te Siniša Kanis iz Našica i Darko Dolovski iz Slatine, uz logističku podršku Slatinčanina Pave Tutenova, predsjednika udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine.

Na putu do Laslova sudionici utrke zastali su u Ernestinovu kako bi kod spomen-obilježja simboličnim paljenjem lampiona odali počast svim poginulim braniteljima Ernestinova. Isto su učinili na ciljnom odredištu, kod spomen-obilježja u laslovačkom Parku hrvatskih branitelja za poginule u obrani toga mjesta, koje su složno branili Hrvati, Mađari i pripadnici Međunarodnog voda iz nekoliko zemalja.

Nakon istrčane memorijalne utrke, sudionici su se priključili tradicionalnoj koloni sjećanja koja se kretala ulicama Laslova. P.Ž.
Možda ste propustili...

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

Najčitanije iz rubrike