Regija
SJEĆANJE NA BRANITELJE

Za poginule trčali od Osijeka do Laslova
Objavljeno 25. studenog, 2021.
OSIJEK/LASLOVO - Obilježavajući 30. obljetnicu privremene okupacije Laslova, UDVDR klub Laslovo organizirao je 3. memorijalnu utrku Osijek - Laslovo.

U znak sjećanja na nemile događaje 1991. godine, na 18 kilometara dugu utrku ispred umjetničke instalacije Crveni fićo krenuli su Osječani Robert Kasumović, Elvir Rakipović, Danijel Srb, Josip Čes i Iva Smoljan te Siniša Kanis iz Našica i Darko Dolovski iz Slatine, uz logističku podršku Slatinčanina Pave Tutenova, predsjednika udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine.

Na putu do Laslova sudionici utrke zastali su u Ernestinovu kako bi kod spomen-obilježja simboličnim paljenjem lampiona odali počast svim poginulim braniteljima Ernestinova. Isto su učinili na ciljnom odredištu, kod spomen-obilježja u laslovačkom Parku hrvatskih branitelja za poginule u obrani toga mjesta, koje su složno branili Hrvati, Mađari i pripadnici Međunarodnog voda iz nekoliko zemalja.

Nakon istrčane memorijalne utrke, sudionici su se priključili tradicionalnoj koloni sjećanja koja se kretala ulicama Laslova. P.Ž.
Možda ste propustili...

VINKOVAČKA KNJIŽNICA U 2021.

U godini pandemije čak 500 događanja

SVINJOKOLJE SU SMANJILE BROJ KRMAČA

Na proljeće nestašica i rast cijene prasaca?

NEUMORNI ISTRAŽIVAČ RATNIH ZLOČINA

U 56. godini umro je Antun Ivanković-Ćiro

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODVELA IH U DEMOGRAFSKI PAD

Najduža ulica u RH od 2011.
izgubila je petinu stanovnika

2

PRED OPĆINAMA OPSEŽAN I SLOŽEN POSAO

Velik je interes za zakup poljoprivrednog zemljišta

3

ZA LJEPŠE I UREDNIJE VALPOVO I U 2022.

Za komunalno održavanje
osigurao 5,6 milijuna kuna