Regija
NAČELNIK INFORMIRAO O KONTROLI AGENCIJE ZA PLAĆANJE

Živković: Brojili su se čak i članci radijatora
Objavljeno 25. studenog, 2021.
MAGADENOVAC



Na samom početku sjednice Općinskog vijeća Magadenovac Zlatko Vuković u ime oporbenog Kluba vijećnika HDZ-DHSS zatražio je petominutnu stanku kako bi se konzultirali.

Nakon stanke Vuković je rekao kako će sudjelovati na sjednici, s obzirom na to da su za konstruktivnu suradnju.

U nastavku sjednice predloženih sedam točaka dnevnog reda jednoglasno je izglasano. Vijećnici su izglasali, između ostalog, Strategiju upravljanja imovinom Općine Marijanci, izmijenjeni Program nepovratnih potpora u poljoprivredi te Plan djelovanja u području prirodnih nepogoda. Nakon izglasanih odluka postavljeno je vijećničko pitanje o uređenju nerazvrstanih cesta. ‘‘Provedena je javna nabava, imamo osiguranih 100.000 kuna i ovih ćemo dana krenuti s radovima. Ono što nećemo uspjeti ove zime, riješit ćemo do proljeća sljedeće godine‘‘, rekao je načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković. Kazao je kako se privodi kraju energetska obnova mjesnog doma u Lacićima.

Načelnik je vijećnike informirao i o provedenoj kontroli Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, čiji je cilj bio utvrditi je li rekonstrukcija društvenog doma u Magadenovcu dovršena u skladu s projektom.

- Podnijeli smo zahtjev za povrat sredstava za dom koji je financiran 85 posto iz fondova EU-a. Dva je dana trajala kontrola agencije za plaćanje. Brojili su se čak članci radijatora te mjerile dimenzije ugrađenih prozora – rekao je načelnik Živković, dodajući kako se nada da će i ova kontrola biti uspješna kao što su bile i prethodne te da će agencija za plaćanje isplatiti Općini Magadenovac uložena sredstva. Projekt je proveden iz mjere 7.4.1. programa ruralnog razvoja "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu".

Načelnik je najavio manifestaciju ‘‘Advent u Magadenovcu‘‘, koja će se prvi put održati. Manifestaciju organizira Udruga "Sveti Rok" Lacići u suradnji s ostalim općinskim udrugama, a održavat će se od 27. studenoga do 19. prosinca na parkiralištu kod zgrade Općine.

Posjetitelji će imati prilike jesti pečene kobasice i lovački čobanac, ugrijati se uz šalicu kuhanog vina ili čaja te se zasladiti kolačima, fritulama ili lepinjama. Organizirat će se paljenje adventskih svijeća, a u programu će nastupiti KUD Slavonska vila Beničanci. Snježana Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike