Autoglas
NOVO LICE USPJEŠNICE

Osvježen Volkswagen T-Roc, mali Golf među crossoverima
Objavljeno 23. studenog, 2021.
Od 2017. prodano je više od milijun primjeraka ovog kompaktnog SUV automobila

Volkswagen je predstavio novi T-Roc, T-Roc R1 i T-Roc Cabrio. Unutrašnjost je obogaćena visokokvalitetnim materijalima, redizajniranim zaslonom infotainment sustava te serijskim Digital Cockpitom. Od uvođenja na tržište 2017. godine, prodano je više od milijun primjeraka ovog kompaktnog SUV vozila.



Nova instrumentna ploča donosi moderne i vrhunske istaknute značajke dizajna. Zaslon infotainment sustava sada je dizajniran kao tablet te je smješten na instrumentnoj ploči u vidnom polju uz kombinirani instrument iza kola upravljača. Kompaktni SUV serijski dolazi s digitalnim kombiniranim instrumentom koji je opcijski dostupan do veličine od 10,25’’ kao Digital Cockpit Pro. Vanjske linije novog modela T-Roc sada su izoštrene. LED glavna svjetla i zatamnjena stražnja svjetla dio su serijske opreme. IQ LIGHT s matrix LED glavnim svjetlima i osvijetljenim letvicama rešetke hladnjaka, kao i grupa stražnjih svjetla nove grafičke strukture s dinamičnim žmigavcima, dostupni su na zahtjev.

Novi T-Roc serijski je opremljen naprednim sustavim potpore kao što su sustav nadzora okoline (Front Assist) i potpora zadržavanja vozila na voznom traku (Lane Assist). K tomu, novi IQ.DRIVE Travel Assist i prediktivna automatska regulacija razmaka pružaju potporu pri upravljanju, kočenju i ubrzanju pri brzinama do 210 km/h. Integracijom signala prednje kamere te GPS podataka i podataka karte, sustav upravljanja vozilom može uključivati lokalne podatke o ograničenju brzine, oznake za kraj naselja, križanja i kružne tokove.

Opcijski su dostupni učinkoviti TSI i TDI motori, automatizirani 7-stupanjski mjenjač s dvije spojke DSG i 4MOTION. Sa svojim motorom s 4 cilindra snage 221 kW (300 KS)1, novi je T-Roc R1 najdinamičniji kompaktni SUV ove obitelji. Tomu također pridonose serijski sportski vozni postroj i pogon na sve kotače 4MOTION. Pored karakterističnog zvuka, sportske su performanse i vizualno naglašene u unutrašnjosti i vanjskom izgledu specifičnom za model R. Novo dizajnirano sportsko kožno kolo upravljača ima dodirne elemente za rukovanje i za model specifičnu tipku R za izravan pristup odabiru profila vožnje.



Milan Bugarić
// PREMIJERA //
STIGAO I NOVI T-ROC CABRIO
T-Roc Cabrio sada više no ikad prenosi užitak u vožnji, slobodu i želju za životom. Ima električni, troslojni, meki krov od tkanine koji je moguće spustiti u manje od devet sekundi. Kupci mogu birati između 1,0-litrenog TSI motora snage 81 kW (110 KS)9 i 1,5-litrenog TSI motora snage 110 kW (150 KS)10/11. T-Roc bit će dostupan za narudžbe početkom 2022.