Regija
NAVIKAVAJU SE NA PRIVREMENI PROSTOR

Dok čekaju povratak u uređeni vrtić, "palčići" su se smjestili u školi
Objavljeno 20. studenog, 2021.
ORAHOVICA - Gradonačelnik Orahovice Saša Rister jučer je obišao privremeni smještaj Dječjeg vrtića “Palčić” u zgradi školskog centra. “Palčić” je dobio sve uvjete, a i djeca se polako navikavaju. Podsjetimo, vrtić je u prostoru škole zbog radova na potpunoj rekonstrukciji vrtićke zgrade.

- Sve je u redu, dobro smo se snašli, iako, naravno, jedva čekamo povratak u svoj novi, uređeni prostor. Ali važno je da su djeca zadovoljna i da imamo sve uvjete koji su nužni za vrtić. Drago mi je da imamo Grad na raspolaganju, kao i domare škole koji su tu za svaki eventualni problem. Prostora ima, ugodno je, i to je najvažnije – rekla je ravnateljica “Palčića” Borislava Kordoš. Gradonačelnik Rister posjetio je grupe, razgovarao s odgojiteljima i djecom.

- Dugo smo tražili adekvatno mjesto za smještaj vrtića i pokazalo se da je ovaj prostor u školi, koji je nekada davno i bio vrtić, najprikladniji. Riječ je o prizemlju škole i drago mi je da su svi zadovoljni. Naravno, Grad je na raspolaganju za sve što im bude potrebno. Posebno su me oduševila djeca, koja su prepuna pitanja. Radovi na rekonstrukciji zgrade vrtića već su počeli, a radi se o isključivo građevinskim radovima, bez opremanja, ukupne vrijednosti 10,4 milijuna kuna. Prema svim najavama i planu, očekujem da će djeca sljedeće godine u ovo doba već biti u svom starom, ali novouređenom vrtiću – rekao je gradonačelnik Rister. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike