Regija
U PODUZETNIČKOM INKUBATORU "POLET"

Učili o radu na stroju
Objavljeno 27. listopada, 2021.
BELIŠĆE



Da se Belišće nastavlja profilirati u “grad papira” potvrđuje i najnovija edukacija održana u Poduzetničkom inkubatoru Polet. Tu je, naime, tvrtka Mega Vektor d.o.o. iz Čačka, u suradnji s Lokalnom razvojnom agencijom (LRA) Grada Belišća, održala edukaciju za rad na stroju za proizvodnju papirnih salveta, kojoj su nazočili članovi Klastera papirne industrije, strojarstva i energetike, stanari Poduzetničkog inkubatora Polet te zainteresirani poduzetnici. Edukativni stroj, vrijedan više od 20.000 eura, nabavljen je u sklopu projekta Enabling Development of Sustainable Cross – Border Clusters (CBC Clusters), financiranog sredstvima Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija 2014. - 2020., a u Poduzetničkom inkubatoru Polet stroj će biti na trajnom raspolaganju svim zainteresiranim poduzetnicima u sklopu budućeg Edukacijskog centra za proizvodnju finalnih proizvoda od tissue papira.



”U sljedećim tjednima poduzetnici će moći sudjelovati i u dodatnim edukacijama iz područja proizvodnje i prerade tissue papira, o čemu će biti pravovremeno obaviješteni, a aktivnostima poput ovih Lokalna razvojna agencija Grada Belišća i Klaster papirne industrije, strojarstva i energetike nastavljaju poticati poduzetničke aktivnosti i razvoj papirne industrije u Belišću i širem prekograničnom prostoru”, naglašavaju u belišćanskom LRA-u.



Mario Marolin, direktor LRA, pojašnjava da je cilj nabave stroja i ovakvih edukacija već sada stvoriti sve preduvjete i pomoći poduzetnicima da što brže i lakše uhvate priključak s budućom tvornicom tissue papira u Belišću koja bi trebala biti sirovinska baza za proizvodnju različitih finalnih proizvoda, za što su već napravljene brojne studije izvodljivosti kako bi zainteresirani poduzetnici mogli i prije negoli pokrenu vlastiti posao vidjeti koliko bi im se koji projekt isplatio te odlučiti čime se mogu i žele baviti.



”Ovim projektom trudimo se ljude potaknuti da se odvaže ostvariti svoje vidike, da prepoznaju potencijal u ovom što im se ovdje nudi i da kao javni sektor stvorimo određene preduvjete našim poduzetnicima i pomognemo da se privatni sektor na ovom području probudi. Kroz idući projekt planiramo nabaviti i cijelu lepezu novih strojeva, čiji ćemo rad približiti poduzetnicima u sklopu našeg budućeg edukacijskog centra”, poručio je Marolin. L. Aničić
Možda ste propustili...

NASTAVAK DRŽAVNOG LIDRANA - DOMAĆIN VINKOVAČKA GIMNAZIJA

Svoje umijeće u literarnom, dramskom i novinarskom radu pokazuju srednjoškolci

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike