Osijek
ČEPINSKA UDRUGA "FLORENTINAC"

Spremni za izložbu malih životinja koja će se održati u Čepinu, 13. i 14. studenoga
Objavljeno 19. listopada, 2021.

Priliku da nabave neobičnog kućnog ljubimca pružit će se građanima koji posjete izložbu i sajam čepinske Udruge za uzgoj malih životinja “Florentinac”, 13. i 14. studenoga, u Čepinu. Kako doznajemo od Slavena Miškića iz “Florentinca”, u tijeku pripreme za godišnju izložbu, 42. po redu. Mnogo se, kaže, očekuje od ovogodišnje, jer ju lani nisu mogli organizirati zbog epidemiološke situacije.



- Stoga smo s pripremama počeli mnogo ranije, jer želimo da sve bude spremno. Nestrpljivi smo isto kao i svi izlagači, ili pak oni koji će doći kupiti životinje. Dio nas iz ekipe “Florentinca” iskoristili smo lijepe dane da pripremimo inventar, a nabavili smo uz podršku Općine Čepin i nove kaveze. Sve nam se to nalazi u skladištu u Lovačkom domu, a nešto i u sjedištu Udruge, u prostorijama zgrade stare čepinske općine - ističe Miškić, koji se bavi, kako kaže, uzgojem svega što je pernato, osim golubova.



- Osobno uzgajam svašta, od fazana do ukrasnih pataka, papiga, grlica, ukrasih kokoši, odnosno sve što je pernato. I drugi su članovi odlični u uzgoju, jedni imaju golubove, neki kuniće, svatko ima svoje što voli i što uzgaja. Imamo svašta za ponuditi, prilika za vidjeti sve to bit će na predstojećoj izložbi. Možda si netko nabavi, kao likovi iz TV serije “Prijatelji” Chandler i Joey, pile i patku za ljubimce.



Ovo je način da ujedno prenosimo svoj entuzijazam za uzgoj i držanje ljubimaca i kod ostalih građana, da ih zainteresiramo za ovo što mi radimo. Na izložbi i sajmu bit će svega, od kućnih ljubimaca, zamorčića, tvorova koje neki od članova iz grada uzgajaju, pa do peradi, sitne i krupne, ukrasnih fazana… Mi smo selo i nama je te životinje lakše držati, ali mogu se držati i u gradskim kućama, dvorištima, ili u stanovima. Sve će se moći nabaviti na zadnjem danu izložbe i sajma koji je, zasigurno, jedan od jačih sajmova na ovom području. Mislim da smo preuzeli primat čak i od Osijeka, s obzirom na to da uvjeti za držanje u gradu nisu kao nekada, pa se i smanjio broj njihovih članova - priča Miškić.



Dodaje kako su ponosni da “Florentinac” okuplja velik broj uzgajivača, među kojima i mnogo mladih. Na izložbu će im doći i uzgajivači iz cijele Hrvatske te iz Bosne i Hercegovine i Mađarske. “To je tradicija, uvijek bude dobar sajam u Hrvatskom domu, pa pozivamo sve mještane, ali i ostale građane da dođu pogledati što radimo i ujedno si nabave ljubimca”, kaže Miškić.



Darko Pejić
U “Florenticu” očekuju uzgajivače iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske, te mnogo posjetitelja

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike