Regija
POSJETILI GRADILIŠTE BELOMANASTIRSKOG STADIONA

Vrh HNS-a najavio konkretnu pomoć za izgradnju stadiona, ponajprije vezano uz travnjak
Objavljeno 11. listopada, 2021.
BELI MANASTIR- Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i HNS-ov izvršni direktor Tomislav Svetina, u društvu gradonačelnika Belog Manastira Tomislava Roba, njegova zamjenika Gorana Hesa, predsjednika Županijskog nogometnog saveza Ante Vučemilovića Šimunovića, predsjednika Zajednice športskih udruga Grada Belog Manastira Ivana Zadravca i drugih, posjetili su jučer gradilište novog belomanastirskog stadiona, čija je gradnja u punom jeku.

- Posjet Osječko-baranjskoj županiji, ususret utakmici Hrvatske i Slovačke, iskoristili smo za dolazak u Beli Manastir i obilazak stadiona u izgradnji, što je prekrasna priča - kazao je Kustić, dodavši kako HNS uvijek potiče, u suradnji s lokalnom samoupravom, izgradnju sportske infrastrukture. I nadalje će, dodao je, nastojati da tomu bude tako, najavivši razgovor o konkretnoj pomoći za izgradnju gradskog stadiona, prije svega vezano uz travnjak.

- Veseli me dolazak izaslanstva Hrvatskog nogometnog saveza, koje će i uživo pogledati radove na stadionu - rekao je gradonačelnik Rob, podsjetivši da je tradicija nogometa u Belom Manastiru duga više od stotinu godina te da je postojeće igralište svojevrsni "hram belomanastirskog sporta", po kojem se za jedini baranjski grad čulo diljem bivše države, izgrađeno još pedesetih godina prošlog stoljeća. Istaknuo je kako će u srpnju sljedeće godine zgrada novog stadiona poprimiti planirane razmjere i da od HNS-a očekuje pomoć glede travnjaka, koji nije planiran u prvoj fazi izgradnje.

- Ovih dana očekujemo potpisivanje ugovora oko financiranja izgradnje teniskih terena, a u planu je i ugovaranje izgradnje atletskih borilišta. U trećoj fazi planirana je izgradnja rukometnog igrališta, koje bi se zimi moglo pretvoriti u klizalište – rekao je Rob, vidljivo zainteresiran za dizanje belomanastirskog sporta na višu razinu, što je jedini baranjski grad i zaslužio.

Podsjetimo, cijeli se kompleks proteže na približno pet hektara. Definirane su dvije zone, od kojih jedna za nogometne utakmice, a druga za javnost, uz niz sadržaja koji bi trebali zadovoljiti potrebe sportaša, rekreativaca i ostalih posjetitelja. Između dvaju sadašnjih igrališta (glavno, dimenzija 105 x 68 metara, bit će na mjestu današnjeg pomoćnog) bit će izgrađene tribine sa 600 mjesta za sjedenje. Tribine će gledati i na pomoćno igralište, na kojem će biti, kako je planirano, umjetna trava… Ivica Getto
Uskoro ugovor o financiranju teniskih terena, a u planu je i ugovaranje izgradnje atletskih borilišta

Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike