Regija
JAVNI POZIV RASPISAN DO 31. LISTOPADA

Grad je preko niza mjera osigurao 200 tisuća kuna pomoći za poljoprivrednike
Objavljeno 9. listopada, 2021.
ORAHOVICA - Gradonačelnik Orahovice Saša Rister raspisao je javni poziv za dodjelu potpora iz Programa potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području grada za 2021. godinu. Predmet javnog poziva dodjela je nepovratnih potpora male vrijednosti, kojima se provode mjere radi povećanja poljoprivredne proizvodnje te podizanja kvalitete života i proširenja gospodarskih programa na cijelom (ruralnom) području grada Orahovice.

- U okviru javnog poziva realizirane su sljedeće mjere: Ulaganje u poljoprivredna gospodarstva, Unaprjeđenje stočarske proizvodnje i Osiguranje poljoprivrednih usjeva i nasada. Korisnici potpore mogu biti poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, sa sjedištem odnosno prebivalištem na području grada Orahovice, koja su ulaganja izvršila ili će izvršiti na području grada. Osim toga, neki od uvjeta su i da su poljoprivredna gospodarstva u cijelosti u privatnom vlasništvu te da imaju podmirene sve porezne obveze te obveze prema Gradu i gradskim trgovačkim društvima – kaže gradonačelnik Rister te pojašnjava za što se sve nepovratne potpore mogu dobiti.

- Potpore se mogu dobiti za sufinanciranje kontrole plodnosti tla, za nabavu i postavljanje sustava za navodnjavanje, za ulaganje u izgradnju i/ili rekonstrukciju i opremanje plastenika i staklenika za proizvodnju voća, povrća i sl., za ulaganje u nabavu novih poljoprivrednih strojeva i priključaka, za nabavu voćnih sadnica, uzgoj pčelinjih zajednica, sufinanciranje osiguranja poljoprivredne proizvodnje kod elementarnih nepogoda te za sprječavanje štete od divljači, što vidimo da je velik problem u posljednje vrijeme. Ukupno raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora po ovom javnom pozivu iznose 200.000 kuna. Jedan prijavitelj može se prijaviti za više mjera i ostvariti pravo na maksimalan iznos potpore ne veći od 40.000 kuna – kaže Rister. V. Grgurić
Otvoreno do iskorištenja sredstava
Gradonačelnik Rister dodaje kako ovo nije zanemariva pomoć svim poljoprivrednicima te da je javni poziv otvoren do iskorištenja sredstava.

- Velika je ovo pomoć za naše poljoprivrednike koji se mogu pronaći u ovoj mjeri. Pozivam sve poljoprivrednike da se jave, poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. listopada tekuće godine. Već radimo pripremu i za sljedeću godinu, gdje ćemo prilikom kreiranja novog programa porazgovarati s poljoprivrednicima kako bismo zajedno stvorili program za sljedeću godinu ako smo u ovome možda neku mjeru previdjeli, koji će biti još bolji i korisniji, a sredstva za ovaj program ćemo osigurati – zaključio je Rister.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike