Regija
DAN OPĆINE LOVAS

Cirba: Kvaliteta života u Općini Lovas blizu je kvaliteti života u gradovima
Objavljeno 24. rujna, 2021.

LOVAS

U povodu obilježavanja Dana općine Lovas održana je svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio predsjednik Stjepan Milas, a načelnica Tanja Cirba izvijestila je o radu Općine u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

- Među gospodarskim projektima istaknula bih da se u Opatovcu trenutno provodi uvođenje u radove  na izgradnji Zimske luke (zimovnika) na Dunavu, projekt vrijedan 48 milijuna kuna, čiji je nositelj Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Mnogo je toga izgrađeno u Općini, primjerice Centar kompetencija, a u pripremi je i Centar za orašaste plodove. Imamo u planu brojne projekte, a želja nam je zadržati mlade u Lovasu. Kvaliteta života u našoj Općini, u smislu osnovnih životnih potreba i sadržaja, blizu je kvaliteti života u gradovima. Ovo je jedna lijepa sredina u kojoj se može stvarati i odgajati obitelj, rekla je Cirba.

U svečanom dijelu sjednice uručene su nagrade odličnim učenicima u godini 2020./2021. u OŠ Lovas, a dobili su ih: Marko Luketić, Darko Cirba, Paula Peulić, Franka Markešić, Matijas Peić, David Pole, Sara Luketić, Dunja Peulić,Tena Peulić, Natali Velerajter, Mato Markešić, Dora Bačlić, Nikola Pavličić iz Lovasa te Ante Horvat,  Lana Patarčić i Lucija Gožović iz Opatovca, dok su među srednjškolcima nagrade dobili: Ivančica Sabljak, Mihaela Sabljak, Ante Keser, Dario Babić, Tea Kovačević iz Lovasa te Marija Vlajčić i Ivana Dognar iz Opatovca.

Temeljem pristiglih prijava na Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu Javnih priznanja Općine Lovas, Općinsko vijeće Općine Lovas dodjelilo je posthumno nagradu za životno djelo Ivanu Mujiću. Plaketu Općine Lovas dobio je bivši vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, dok su Zahvalnice dobili: ŠRU ''Lovas'', Lovačka udruga ''Sokol'' Lovas  te Kulturno-umjetničko društvo ''Ivan Goran Kovačić'' Lovas.

Prije svečane sjednice odana je počast hrvatskim braniteljima  polaganjem vijenaca i molitvom kod spomen obilježja masovne grobnice te kod spomen Križa u centru Lovasa, a sjednicu su nastupom uveličali i učenici OŠ Lovas.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike