Osijek
DAN GRADSKE ČETVRTI DONJI GRAD

Vinogradska ulica uređena,
a nakon Mostarske Cvjetkova
Objavljeno 11. rujna, 2021.

Svečanim liturgijskim slavljem u župnoj crkvi Preslavna imena Marijina zaključen je tjedan u kojemu se obilježavao Dan gradske četvrti Donji grad i crkveni god. Od petka se održavalo natjecanje u nekoliko sportova (tenis, rukomet, boćanje), lijepo je bilo i na susretima prve i treće životne dobi, odnosno okupljanju unuka, baka i djedova.

Svečana sjednica Vijeća Gradske četvrti, uz nazočnost brojnih gostiju, održana je u subotu, bila je to prigoda da se rekapituliraju učinjeni infrastruktrurni zahvati, ali i gostima iz gradske uprave iskažu nove potrebe Donjograđana.

Tako je Frano Barać, predsjednik Vijeća, nabrojio što je sve realizirano raspoloživim iznosom od 530 tisuća kuna. "Najveći je dio tog iznosa iskorišten za nogostup u duljini od 1,5 km u Vinogradskoj ulici, pa tako naši sugrađani mogu iz donjeg dijela Vinogradske lakše doći do Zelenog polja. Asfaltirana je dijelom i Mostarska ulica, a želja nam je, uz prenamjenu dijela sredstava i skromu podršku iz Grada, nogostupe u toj ulici urediti u cijelosti", izvijestio je Barać te se okrenuo željama. "U budućnosti ono što bismo željeli napraviti u Donjem gradu jest uređenje Trga bana Jelačića tako da se ondje nađe mjesta za spomenik hrvatskim braniteljima, kao i za gradnju Hrvatskog doma, u kojemu bi se, umjesto u kafićima, okupljali mladi", rekao je Barać.

Uime gradske uprave sjednici je nazočio Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika, koji je pak najavio realizaciju nekoliko prometnih rješenja. "Imamo evidentiran problem u Cvjetkovoj ulici, gdje ćemo kroz kapitalnu investiciju pristupiti uređenju oborinske odvodnje. Kao projekt Hrvatskih cesta uredit će se kružni tok u Vukovarkoj ulici, kod MIO Standarda. Tu su i prometna rješenja o kojim razgovaramo, i nastojat ćemo ih uključiti u proračun za iduću godinu, a to su kružni tok kod tzv. ipsilona, gdje se spajaju Gupčeva i Vukovarska, i kružni tok na raskrižju ulica Zeleno polje i Gupčeva. To jesu prioriteti, ali ovisno o financijskim sredstvima vidjet ćemo kada ćemo i početi realizaciju", rekao je Vulin te najavio kako će se, slično kao što je to napravljno ispred OŠ "Grigor Vitez", i ispred OŠ Jagode Truhelke sagraditi cestovni uspornik radi dodatne sigurnosti učenika pri dolasku u školu i odlasku iz nje. D. Kuštro

Možda ste propustili...

KOMUNALNI REDARI KOD AUTOTRŽNICE

U jednom danu čak 70 kazni zbog parkiranja

POBOLJŠANJE SOCIJALNIH USLUGA

Briga u kući bolja nego u ustanovi

U ARHEOLOŠKOM MUZEJU OSIJEK

Projekcija filma "Branič kule"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KBC-OVA OFTALMOLOGIJA IMA NOVI MIKROSKOP

Godišnje 2000 operacija sive mrene, lista čekanja 338 dana

2

EFOS: BUSINESS FUTURE IN CROATIA

Kad završite fakultet, ostanite u Hrvatskoj

3

PANEL-DISKUSIJA U OKVIRU HRVATSKO-MAĐARSKOG PROJEKTA

Vidljivost turističke ponude i destinacija nezamisliva je bez uključivanja medija