Regija
KONCERTI, PREDSTAVA, NATJECANJA, OLDTIMERI, SAJMOVI...

Dani slavonske šume počinju 9. rujna
Objavljeno 8. rujna, 2021.
NAŠICE



Grad Našice, Uprava šuma podružnica Našice, Ogranak Matice hrvatske u Našicama i Turistička zajednica grada Našica i ove godine organiziraju festival Dani slavonske šume.

Ova turistička, ekološka, gastronomska, kulturno-zabavna i sportsko-rekreativna manifestacija počinje u četvrtak, 9. rujna, a trajat će do 12. rujna. Bit će to 21. izdanje festivala koji slovi kao najveća našička manifestacija. I ove godine posjetitelje očekuje raznovrstan i zanimljiv program, a u četvrtak, 9. rujna, otvara ga koncert “Cukrov piano duo”, koji će se održati u dvorani hotela Park Panolija, a počinje u 19.30. Koncert organiziraju Osnovna glazbena škola “Kontesa Dora” i Tamburaško društvo “Dora Pejačević”.

U petak, 10. rujna, program počinje u 9 sati obilježavanjem Dana hrvatskog olimpijskog odbora, koji će se održati na sportskim terenima u Velikom parku, a u večernjim će se satima održati Noć festivala. U 20 sati na ljetnoj pozornici pokraj Dvorca Pejačević nastupit će HKD Lisinski, a u 21 sat koncert će imati Mia Dimšić. Tu je i gastroponuda za posjetitelje, za koju će se pobrinuti Udruga starih športova Slavonac.

Za subotu, 6. rujna, pripremljena su brojna zanimljiva cjelodnevna događanja, i to je ujedno najbogatiji dio festivala. Službeno otvorenje festivala bit će u 10 sati, a tijekom cijelog prijepodneva i ranog poslijepodneva u parku i perivoju Pejačević održavat će se različiti programi – od izložbi opreme za sjekače i šumske radnike i oldtimer vozila do vatrogasnog natjecanja i natjecanja u potezanju konopa. Umjesto natjecanja profesionalnih šumarskih radnika pet slavonskih uprava šuma, održat će se natjecanje u rezanju ručnom pilom za građane, dok će sjekači demonstrirati rad motornom pilom. Održat će se i 15. Obrtnički sajam, natjecanje u kuhanju čobanca te Sajam proizvoda i usluga ruralne Slavonije.

Predstavit će se OPG-ovi, brojne udruge, klubovi, društva i škole, a posjetitelji će moći okustiti proizvode pčelara, voćara i vinogradara te se zasladiti kolačima i lepinjama. Subotnji program zaokružit će gastronomska i folklorna manifestacija Večer polesnjaka, koja će se održati u Markovcu Našičkom.

U nedjelju je Dan našičkog sporta, na kojemu će se predstaviti klubovi i društva našičkoga kraja, a Festival će zatvoriti Zijah A. Sokolović predstavom “Lijevo desno glumac” u večernjim satima u paviljonu na Trgu. “Festival na najljepši mogući način pokazuje sve čime se ponosimo, jer ljepotu grada ne čine samo lijepi trgovi i ulice, pročelja i zgrade. Ljepota je u ljudima, u njihovu zadovoljstvu i načinu kako doživljavaju svoj grad. Neka i ove godine festival probudi u svima emocije koje privlače sve one koji naš grad prvi put upoznaju, a otvori oči i nama kojima se čini da nas u Našicama više ništa ne može iznenaditi”, poručuje gradonačelnik Krešimir Kašuba. S. Fridl
Najčitanije iz rubrike