Osijek
OSJEČKA LJETNA NOĆ

U subotu od 20 do 24 sata druženje na promenadi, uz glazbu i ponudu OPG-ova
Objavljeno 30. srpnja, 2021.

Dugo i strpljivo čekanje isplatilo se - Osijek je ovog ljeta ponovno oživio i postao snažan magnet dobrih vibracija. Nakon niza vrlo uspješnih koncerata i manifestacija u lipnju i srpnju, dobre se vibracije nastavljaju te Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka u subotu, 31. srpnja, organiziraju drugu ovogodišnju Osječku ljetnu noć.



Vikend pred nama održat će se dvije atraktivne manifestacije - Osječka ljetna noć i U gostima - čime će se zaokružiti urbani sadržaji u gradu tijekom srpnja i unijeti svježinu u ove tople sunčane dane. Na Šetalištu kardinala Franje Šepera (promenada) od 20 do 23 sata bit će organizirana prigodna prodaja proizvoda lokalnih obrtnika i dodatni glazbeni sadržaj.

Osječka ljetna noć kao nezaobilazni ljetni ulični događaj pozitivnih vibracija i ovaj će put dodatno oživiti osječku šetnicu ponudom lokalnih obrtnika koji će prirediti već prepoznatljive domaće i raznovrsne proizvode. Uz posebno odabrane glazbene zvuke DJ Brke, koji glazbu pušta sa starih ploča, mlađi će posjetitelji moći uživati i u zabavnim radionicama za koje će se pobrinuti Kulturni centar Osijek i Udruga za rad s mladima Breza.

U duhu interkulturne razmjene i povezivanja na lokalnoj i europskoj razini koju ovaj vikend donosi trodnevna manifestacija U gostima u organizaciji Udruge za rad s mladima Breza, Udruge za razvoj zajednice Kreaktiva i Kulturnog centra Osijek, ove Osječke ljetne noći osječki turistički vodiči predstavit će životne priče istaknutih pojedinaca iz osječke povijesti koji su upisali grad na europsku, ali i svjetsku kartu kulture i znanosti. Na tri lokacije pet vrsnih vodiča otkrit će znatiželjnim prolaznicima zanimljive pripovijetke o velikim ljudima našeg malog grada, ljudima širokih svjetonazora čije je djelovanje ostavilo neizbrisiv trag u našim udžbenicima, na našim ekranima, ali i u našim srcima. Pronađite ih od 20.30 do 21.30 sati u Sakuntalinu parku, kod kina Europa i kina Urania, zastanite i poslušajte zanimljivosti o nobelovcima, dvostrukom oskarovcu, glazbenoj legendi i poznatom meceni.Turističko-ambijentalna predstava - prijave putem kreiranog facebook-događaja.

TZ grada Osijeka u suradnji s Otvorenim kazalištem Osijek i Kulen travelom u nedjelju, 1. kolovoza, od 20 sati (kod Arheološkog muzeja), također u sklopu manifestacije OLJN, donosi premijeru turističko-ambijentalne predstave Dan kad sam upoznao cara inspirirane stvarnim posjetom cara Josipa II. Osijeku. Predstava će kroz igru likova na ulicama Tvrđe donijeti povijesne činjenice, zanimljivosti i sočne detalje o ljudima tog doba.

Iako će i druga ovogodišnja Osječka ljetna noć zbog epidemioloških mjera trajati do ponoći, bit će drukčija i posebna za sve one koji će pronaći nešto za sebe i tako nastaviti dugogodišnju tradiciju druženja, zabave i uživanja u gradskom điru duž najljepše riječne šetnice u Hrvatskoj, poručuju iz Turističke zajendice.



Ivana Rab Guljaš
Najčitanije iz rubrike