Osijek
PREDŠKOLSKI ODGOJ

U Ernestinovu je u srpnju vrtić bio besplatan za sve
Objavljeno 29. srpnja, 2021.
Općina Ernestinovo bila se pobrinula da djeci osigura besplatan vrtić za srpanj.

Načelnica Marijana Junušić osigurala je za tu namjenu sredstava Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti, odnosno vrtića na području te općine.

- Kroz projekt nam je bio odobren iznos od 220.000 kuna za održavanje i daljnji razvoj predškolske djelatnosti u pedagoškoj godini 2020./2021., a u sklopu projekta, za sve roditelje, odnosno našu djecu koja pohađaju Dječji vrtić "Ogledalce" na području općine Ernestinovo osigurali smo oslobođenje od plaćanja za srpanj. Nadam se da smo ovom skromnom gestom i odlukom Općine i Upravnog vijeća DV "Ogledalce" bar donekle olakšali roditeljima teret podmirenja troškova vrtića. Zahvalni smo Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade na odobrenoj potpori jer su prepoznali sav trud, rad i elan koji ulažemo u konstantno unaprjeđenje usluga u našim vrtićima. Vrtić smo otvorili prije samo devet mjeseci, no neprestano promišljamo o njegovim sadržajima i radimo na stalnom unaprjeđenju usluga u tom vrijednom predškolskom objektu - kaže načelnica Marijana Junušić.

U Općini Ernestinovo trude se odgovarajućim demografskim mjerama pomoći mladim obiteljima na svojem području, ali i privući nove. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike