Regija
U DJEČJEM VRTIĆU "ZEKO"

Mališani će u Slatini ljeto
provesti u šatorima
Objavljeno 27. srpnja, 2021.
SLATINA - "Ljetne aktivnosti u Dječjem vrtiću Zeko" naziv je projekta koji najavljuje i opisuje stručni tim toga vrtića za dva najtoplija mjeseca. Kažu da ljeto donosi opuštanje, duge i tople dane ispunjene suncem, vodom, pijeskom, kamenčićima, zemljom i zelenilom, a sve je to povod za izlazak iz dnevnih boravaka i preseljenje u šatore, kako bi bili što bliže prirodi.

Prema najavi, šatore će sami napraviti nositelji projekta uz pomoć djece, odgojitelja i svih zaposlenika vrtića, a koristit će prirodne materijale – drvo, platna, konopce, trske i predmete od recikliranih materijala poput starih pokrivača, plastičnih boca, plutenih čepova i kartonskih kutija.

U blizini šatora bit će napravljena i rijeka/jezero od nepromočive podloge i kamenčića, koje će biti ispunjeno biljnim i životinjskim svijetom voda našeg podneblja (žabe, ribe, punoglavci, račići, riječne školjke, rode, vretenca, divlje patke, labudovi). U istom skladu bit će i prehrana, pa će sami pripremati napitke od prirodnog voća i voće za užinu, djeca će slagati ražnjiće od ljetnog voća i povrća (lubenica, dinje, breskve) i osladiti se sladoledom, a vrijeme će biti ispunjeno igrama na travnjaku vrtićkog dvorišta, u hladu drveća, nadstrešnice i šatora.P.Ž.
Možda ste propustili...

14. DANI KUKURUZA ILI MILOVECKE DNI KUKURICE

Uz pjesmu i ples komušali kukuruz

U OKVIRU 30. OBLJETNICE OSLOBOĐENJA VOJNIH OBJEKATA I 122. BRIGADE HV-a ĐAKOVO

Admiral Domazet Lošo predstavio knjigu Hrvat jest ratnik

OTVOREN 15. MIHOLJAČKI SAJAM

Proizvode nude 42 izlagača

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAKIJA IZ "SULJOŠKOG" UPRIVA

U okolici Zmajevca pronašli "baranjski džep" pun marelica

2

DEMOGRAFSKI PROJEKT "VINKOVAČKA OBITELJ"

Parcele mladim obiteljima uz popust od čak 95 posto

3

PRIGRADSKI BUDROVCI DEMOGRAFSKI SE OPORAVLJAJU, ZAUSTAVLJA SE ISELJAVANJE

U pomlađenoj je ulici Buljuk danas više djece nego kuća