Regija
PRIZNANJE ZA DUGOGODIŠNJI RAD U OBRTU

Stjepanu Biroviću statua Zlatne ruke
Objavljeno 23. srpnja, 2021.
DONJI MIHOLJAC



Više od 27 godina rada obrtnik Stjepan Birović iz Donjeg Miholjca, inače vlasnik obrta za pogrebničke djelatnosti ‘‘Prizma‘‘, okrunio je na najbolji mogući način, vrijednim državnim obrtničkim priznanjem.

Nagrađen je statuom Zlatne ruke s poveljom, najvećim priznanjem Hrvatske obrtničke komore koje se dodjeljuje za dugogodišnji uspješan rad u obrtu i izniman doprinos u razvoju hrvatskog obrtništva. Nagradu je primio u okviru obilježavanja Dana hrvatske obrtničke komore, na svečanoj akademiji u Zagrebu.

Stjepan Birović jedan je od osnivača sekcije za pogrebničku djelatnost pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, a više od 20 godina predsjednik je Udruženja obrtnika Donji Miholjac. Uz to, aktivan je član u komorskom sustavu. Predsjednik je Nadzornog odbora HOK-a i član komorske Skupštine. Također, dugogodišnji je član Skupštine Obrtničke komore Osječko-baranjske županije.

- Ovo priznanje kruna je mog dugogodišnjeg rada u obrtništvu, ali i djelovanja u komorskom sustavu. Priznanje je to i mojoj obitelji koja mi je cijelo vrijeme pružala podršku - rekao je Birović, jedan od dvojice licenciranih ispitivača za polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti za zanimanje pogrebnik, za područje stručno-teorijskog dijela ispita i praktičnih znanja u struci.

- Naravno da je lijep osjećaj i da godi kada čovjek dobije ovakvo veliko priznanje, jer je to potvrda da je prepoznat i nagrađen dugogodišnji rad. Mogu reći da sam sretan jer cijeli život radim posao koji volim, opstao sam na tržištu i to u najžešćoj konkurenciji, a to su komunalna poduzeća - rekao je Stjepan, koji je stvorio ugledan i cijenjen obrt.

- Moj moto je kvaliteta, upornost i velika podrška obitelji. Bez toga nema ni uspješnog obrta. Zadovoljan sam dosad postignutim rezultatima, naravno, uz stalno nastojanje za još boljim. Uvijek mi je bio interes potpuno zadovoljstvo korisnika usluge - naglasio je Birović.

U svakom obrtu, pa tako i u njegovu, važno je unaprjeđivati prostor, vozila, opremu i sredstva te je uvijek u toku s novim trendovima. S. Fridl
Registrirana 223 obrta, 15 više nego lani
Na području Udruženja obrtnika Donji Miholjac posluju 223 registrirana obrta, što je petnaest više nego u 2020. godini. Porast novootvorenih obrta osobito je evidentiran u građevinskom sektoru.

Udruženje obrtnika Donji Miholjac nastoji propagiranjem obrtništva u završnim razredima osnovnih škola privući mlade da se što više profesionalno uključuju u to područje gospodarstva koje pruža vrlo dobre mogućnosti zapošljavanja i solidnu zaradu, budući da je cijena rada u obrtništvu, posebice u uslužnim djelatnostima, posljednjih godina narasla.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike