Osijek
VLADISLAVCI JEDINSTVENI PO PLAĆANJU SVIH VRTIĆKIH TROŠKOVA

Korak dalje - sagradit će svoj dječji vrtić i jaslice
Objavljeno 21. srpnja, 2021.
Dok u gradovima i općinama roditelji podmiruju značajan dio troškova vrtića i jaslica, u općini Vladislavci roditelji nemaju tih troškova. Općina, naime, plaća sve troškove vrtića i jaslica, čak i dadilja, bilo gdje da se roditelji odluče upisati svoje dijete, jer u Vladislavcima još nemaju vrtić.

To da roditelji ne plaćaju troškove vrtića za svoju djecu jedinstven je ili uistinu rijedak slučaj u cijeloj Hrvatskoj, a sada Općina, kaže načelnik Marjan Tomas, planira napraviti vlastiti vrtić na svom području. U skladu s tim Tomas je od načelnice Sektora za demografski razvoj Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Ivane Udovičić preuzeo ugovor o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima 2021. godine u vrijednosti od 500.000 kuna.

- Općina Vladislavci svojim se projektom izgradnje dječjeg vrtića prijavila na natječaj Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te ovim odobrenim sufinanciranjem započinje prvu fazu izgradnje i uređenja svog novog dječjeg vrtića - najavio je općinski načelnik Marjan Tomas, ne skrivajući zadovoljstvo time što će ovim važnim korakom stvoriti još bolje preduvjete za ostanak mladih obitelji i privlačenje novih koje će u Vladislavcima prepoznati pravo okrilje za život.


D. Pejić



Darko Pejić
Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

Najčitanije iz rubrike