Osijek
GRAD KOJI ĆE ŠARMIRATI SVAKOGA

Osijek ovoga ljeta postaje magnet dobrih vibracija
Objavljeno 19. lipnja, 2021.
Osijek ovog ljeta postaje magnet dobrih vibracija i još bolje zabave. Ako su vam kontinentalne destinacije prirasle srcu, a još uvijek dvojite gdje uživati u laganijem urbanom ritmu, pravi su odabir ovoga ljeta Osijek i njegova okolica.

Najveći grad Slavonije pruža toplu i ugodnu atmosferu svim generacijama jer nudi savršenu kombinaciju gradskog doživljaja u laganijem ritmu, bez puno stresa, koji postoji u velikim urbanim središtima. Osijek je idealan za sve posjetitelje koji vole prirodu i boravak na svježem zraku jer uz predivne parkove, jedinstvenu riječnu šetnicu i zanimljivu okolicu pruža različite mogućnosti uživanja baš u prirodi. Svojim položajem idealan je za start, ali i cilj svih izleta u Osječko-baranjskoj županiji i šire. Jednostavno, šarmira ljepotom svoje prirode, spajanjem modernog i povijesnog.

Osim svojih prirodnih ljepota i znamenitosti, poput barokne Tvrđe, predivnih primjera secesije, konkatedrale sv. Petra i Pavla, te mnogih drugih atrakcija novijeg doba Osijek ovoga ljeta nudi i bogat kulturni, zabavni i sportski sadržaj.

Ljeto u Osijeku i formalno počinje prvim u nizu koncerata u sklopu projekta Koncerti u Osijeku, koji će nakon popuštanja epidemioloških mjera osječke tople ljetne noći učiniti još toplijima. Grad Osijek, Kulturni centar i Turistička zajednica grada Osijeka zajedničkim projektom u grad dovode 12 renomiranih imena hrvatske glazbene scene te pretvaraju Osijek u atraktivan ljetni stage. Tako će Osječani i njihovi gosti na Trgu Vatroslava Lisinskog i u dvorištu Stare pekare moći uživati u zvucima Drita i Vesne Pisarović, Gorana Bareta i Majki, Hladnog piva, Urbana, Silentea, Brkova, Gibonnija i mnogih drugih.

Početak ljeta obilježit će i 5. Craft beer festival, manifestacija nadaleko poznata svim ljubiteljima craft piva, ReArt festival, ali i nezaobilazni Motosusreti na lijevoj obali Drave.

Kao ljetne poslastice mogu se izdvojiti uvijek zanimljivo i kulturnim sadržajem vrlo bogato Osječko ljeto kulture, koje će i ove godine u grad na Dravi donijeti niz novih premijera i gostovanja, te Osječke ljetne noći, kao posebno atraktivna manifestacija svim Osječankama i Osječanima, ali i njihovim gostima, koja svojom tradicijom i uvijek novim elementima prerasta u nezaobilazan ljetni ulični događaj pun dobre zabave, pozitivnih vibracija i dragih susreta.

U gradu sporta nezaobilazni su i sportski događaji, od kojih izdvajamo iznimno prepoznatljivo natjecanje u urbanim sportovima 22. Pannonian Challenge, manifestaciju koja savršeno spaja sport i urbanu kulturu te snažno promiče socijalne vrijednosti među mladima.

Ljeto u Osijeku upotpunit će i Sajam antikviteta, Večer vina i umjetnosti, Adriatic Challenge te mnoge manje ali Osječanima drage manifestacije.

Uza sve navedeno treba spomenuti i osječku i slavonsku gostoljubivost, koja je nadaleko poznata te je često doživljaj destinacije sama po sebi.

Osijek će svojom bogatom ponudom zasigurno ovo ljeto biti zanimljiva destinacija i potvrditi svoju ulogu urbanog središta Istočne Hrvatske. Stoga, dođite i prepustite se dobrim osječkim vibracijama.



Dijana Stanić Rešicki
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike