Regija
ORAHOVICA RAZRAĐUJE NOVI SMJER RAZVOJA

Centar za kardiovaskularnu rehabilitaciju i priroda poticaj razvoju zdravstvenog turizma
Objavljeno 17. lipnja, 2021.
ORAHOVICA



Kvalitetna voda, čist zrak, Papuk i Krndija, orahovačko jezero - već su prepoznati potencijali za turistički razvoj Orahovice koje aktualna gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Sašom Risterom još više želi iskoristiti razvojem nove grane turizma - zdravstvenog. Taj razvoj usmjerava i odlična suradnja s Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo, koji već nekoliko godina djeluje u Orahovici. Zdravstveni turizam Grad namjerava temeljiti upravo na čistom zraku i bistroj vodi, uz vrijedne investicije na orahovačkom jezeru te izgradnji Centra za kardiovaskularnu rehabilitaciju pod ingerencijom Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo.



- Grad Orahovica glavni je suradnik od dovođenja Fakulteta za dentalnu medicinu u Orahovicu, surađuje u gradnji novog Centra za kardiovaskularnu rehabilitaciju i naravno da smo im uvijek na raspolaganju. Želimo što više razviti zdravstveni turizam. Znamo da je godinama orahovački zrak, da tako kažemo, ljekovit, nekada je u Orahovici postojalo lječilište plućnih bolesnika, a evo danas raste Centar za rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesnika, koji će kasnije prerasti u bolnicu. Imamo Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo s diplomskim i postdiplomskim studijem, a uskoro očekujemo i pokretanje srednjoškolskog smjera fizioterapije u našoj srednjoj školi i tu vidimo velike mogućnosti za razvoj zdravstvenog turizma uz, naravno, sve mogućnosti koje će pružiti uređenje jezera – kaže gradonačelnik Saša Rister te naglašava kako očekuje i velik broj ljudi koji će dolaziti u posjet pacijentima Centra i kasnije bolnice.

- Svi će oni imati smještajne kapacitete kako u samom centru tako i na jezeru, tu nam je i Centar za edukaciju Merkur s bazenom, tako da bismo tijekom cijele godine imali gdje smjestiti ljude i ponuditi nekoliko vrsta sadržaja. Jednostavno, sve ovo što imamo, moramo znati iskoristiti. Uza sve spomenuto dolaze, naravno, i nova zapošljavanja - zaključio je Rister.

- Prije svega važno je kako će u Orahovici, kao nigdje u Hrvatskoj, postojati vertikala od srednjoškolskog obrazovanja preko fakultetskog preddiplomskog i diplomskog studija fizioterapije, a na jesen očekujemo i početak specijalističkog poslijediplomskog studija kardiopulmonalne rehabilitacije. U novom centru je i nastavak spomenute vertikale, a ono što bih posebno naglasio jest da su nam sva povjerenstva koja smo prošli od osnivanja Fakulteta rekla kako su oduševljena izvrsnom suradnjom Fakulteta s jedinicama regionalne i lokalne samouprave, u našem slučaju s Gradom Orahovicom i Virovitičko-podravskom županijom, i kako je to primjer kakav bi trebali svi fakulteti slijediti. Zajedno želimo puno toga raditi, a razvoj zdravstvenog turizma izniman je zajedničkii interes - zaključio je dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Aleksandar Včev. Vladimir Grgurić
Postojat će i vertikala od srednjoškolskog preko fakultetskog obrazovanja do specijalističkog studija

Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike