Regija
NASTAVLJAJU SE DOGAĐANJA NA JEDINOJ BARANJSKOJ UZVISINI

Udruga Baranja i turizam
u subotu organizira BRUT
- Baranja Rural Trail
Objavljeno 17. lipnja, 2021.
Baranja Rural Trail (BRUT) izazovna je biciklistička utrka koja se vozi po neasfaltiranim cestama, surducima te poljima Baranje u dužini od 25 odnosno 50 kilometara
BELI MANASTIR



Wine & Walk je završio (bar njegov prvi dio), a BRUT počinje za dva dana.

Zajednički je nazivnik dvama spomenutim događajima uživanje u prekrasnoj baranjskoj prirodi, autohtonim delicijama i brojnim zabavnim sadržajima. Prošle je subote u svemu spomenutom uživalo 350-ak walkera iz raznih dijelova Hrvatske (i nekolicina inozemnih gostiju) koji su se nakon šetnje baranjskom planinom, stazom dugom 13 kilometara, kući vratili prepuni dojmova, a 19. lipnja (subota) na red dolaze oni koji preferiraju dvokotačne ljubimce.

- Baranja Rural Trail (BRUT) izazovna je biciklistička utrka koja se vozi po neasfaltiranim cestama, surducima te poljima Baranje u dužini od 25 odnosno 50 kilometara - objašnjavaju organizatori Baranja Rural Traila iz belomanastirske udruge Baranja i turizam, naglašavajući kako se BRUT može voziti na svim vrstama MTB, ciklokros, gravel i trekking bicikala, a jedini je uvjet da je bicikl tehnički ispravan. Ističu kako konfiguracija utrke ne favorizira ni jedan tip bicikla jer negdje se vozi brže, negdje sporije, a na nekim dionicama postoji mogućnost guranja bicikla. Staza prolazi kroz područja grada Belog Manastira te općina Kneževi Vinogradi, Popovac i Draž, koristeći pritom prirodni potencijali Banske kose, postojećih ruta i nerazvrstanih putova koji pružaju ljepotu, zahtjevnost i izazov.

- Start i cilj utrke su u Belom Manastiru, na platou neposredno iznad gradskih bazena, a na stazi utrke bit će postavljene četiri kontrolne točke, na vidikovcu Belje, s kojeg se pruža odličan pogled na pola Baranje, te u Popovcu, Dražu i Kotlini - kažu organizatori BRUT-a. Dodaju kako su prije, za vrijeme i nakon završetka utrke na području starta/cilja planirane različite promotivne i edukativne aktivnosti, škola biciklizma za najmlađe, utrka po poligonu za učenike osnovnih škola, pokazne vježbe pružanja prve pomoći, probne vožnje novih modela bicikala i štošta drugo.

- Dok biciklisti bicikliraju, na platou iznad gradskih bazena moguć je pravi mali cjelodnevni obiteljski izlet. Većina popratnih sadržaja vezana je uz biciklizam, ali bit će i drugih sadržaja, poput animacijskih igara i BRUTić poligona za djecu koje će organizirati članovi darđanske udruge za ruralni turizam Đola, kreativnih radionica te kviza znanja i spretnosti za djecu i roditelje. U podne započinje sajam baranjskih domaćih proizvoda, a u večernjim satima planirana su dva koncerta ("Bleid leid" i "Čista trojka feat. Livio") i nastup DJ-a - objašnjava u ime organizatora Nebojša Lukić, dodajući kako će se na mjestu događanja prodavati jelo i piće, pa kući nitko neće otići ni gladan ni žedan. Za sada je zaprimljeno stotinjak prijava biciklista iz raznih dijelova Hrvatske, a prijave su moguće još do petka, na web-stranici www.baranjaruraltrail.com. Start utrke je u 10 sati, a svečano proglašenje pobjednika najavljeno je za 13.30 sati. Organizatori dodaju kako se GPX zapis ruta utrke:BRUT možete preuzeti i učitati u mobitel, uređaj za navigaciju ili odgovarajući ciklokompjutor.

Važeća verzija GPX-a je od 24. svibnja 2021. godine.

I. Getto
25 i 30

kilometara dugačke su ove BRUT biciklističke staze

Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike