Osijek
"POZOR! PLIVAMO NA SCENI"

Petodnevni će festival ove godine virtualno okupiti 170 učenika iz cijele Hrvatske
Objavljeno 9. lipnja, 2021.

Ni epidemiološke mjere, zbog kojih se ove godine održava u virtualnom okruženju, nisu spriječile Dječji kreativni centar DOKKICA u održavanju jubilarnog, desetog Festivala učeničkih igrokaza "POZOR! Plivamo na sceni".



Predsjednica Dječjeg kreativnog centra DOKKICA Ines Novak naglasila je da je u vrijeme pandemije sama organizacija bila izazovna, ali i donijela određene novosti.

- Ove godine Festival "POZOR! Plivamo na sceni" traje pet dana. Nažalost, ove godine ipak neće s nama ovdje u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića biti svih 170 učenika koji bi trebali izvesti svoje igrokaze na kazališnim daskama. Iako je ova nezgodna situacija s pandemijom to onemogućila, oni su svi ovdje s nama na Zoomu, a njihove predstave moći će se vidjeti na virtualnoj pozornici DOKKICE, koju smo danas otvorili - rekla je Novak na otvorenju Festivala u ponedjeljak, i to, osim s Kazalištem i u suradnji s Hrvatskim centrom za dramski odgoj, Kulturnim centrom Osijek i Plesnim studijem "Wings". Nije izostala ni financijska podrška Osječko-baranjske županije, Turističke zajednice grada Osijeka i Grada Osijeka, a zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković naglasila je da Grad Osijek sustavno podupire razvoj kulture u gradu.

- Posebno pritom mislim na ovaj festival, koji podupire scensku i dramsku kreativnost školske djece uz pomoć mentorica, učitelja i nastavnika. Bez obzira na ovu epidemiološku situaciju, DOKKICA je uvijek kreativna i odlično se snašla u ovoj jubilarnoj godini te okupila djecu iz cijele Hrvatske, što je prekrasno - naglasila je dogradonačelnica Crnković, priznavši da je ne samo kao dogradonačelnica nego i kao majka čije dijete od prvoga dana škole sudjeluje u Festivalu iznimno ponosna što svjedoči ovoj beskrajnoj dječjoj kreativnosti.

Dodajmo da na Festivalu sudjeluju učenici i mentori iz Zagreba, Petrinje, Zadra, Rijeke, Kutine, Slanog, Piljenice, Slakovaca, Voćina, Popovca, Gregurovca, Tenje, Višnjevca i Osijeka. Svečana dodjela nagrada i priznanja sudionicima održat će se na završnici Festivala u Kulturnom centru Osijek 11. lipnja u 18 sati, i to preko FB stranice te YouTube kanala DOKKICE. Sudionici će uz nagradu Ribica prosudbenog povjerenstva Festivala dobiti i nagradu publike te nagradu sudionika - učenika i mentora.

M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike