Osijek
ŽUPANIJA RASPISALA NATJEČAJ

Ideje za “Pametna sela” primaju se do 2. srpnja
Objavljeno 4. svibnja, 2021.
Osječko-baranjska županija i ove je godine raspisala Javni natječaj za izradu projektnih ideja Pametna sela, jer prepoznaje važnost novog koncepta razvoja ruralnih područja i izrade takvih projekata. U svrhu poticanja, educiranja, podizanja svijesti i aktiviranja svih lokalnih čimbenika još 2019. izradila je Odluku o dodjeli nagrada za izradu projektnih ideja te je Povjerenstvo za odabir projektnih ideja Pametna sela drugu godinu zaredom raspisalo javni natječaj za dodjelu nagrada za izradu projektnih ideja.

Pravo prijave na raspisani javni natječaj imaju fizičke i pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a lokacija provedbe projektne ideje mora obuhvaćati područje Osječko-baranjske županije. Sudionicima natječaja čija projektna ideja ostvari najveći broj bodova, dodjeljuje se 20 novčanih nagrada u ukupnom iznosu od 200.000 kuna: prva nagrada u iznosu od 30.000 kuna, druga 25.000, treća 20.000, četvrta 15.000, šesta 10.000 te deset nagrada u iznosu od 5000. Prijave se zaprimaju do 2. srpnja.

- Očekujemo brojne projekte i ideje koje bi svojom realizacijom podizale kvalitetu života u ruralnim područjima te poticale ravnomjerni razvoj svih dijelova Osječko-baranjske županije. Od pristiglih prijedloga napravit ćemo bazu “pametnih ideja/inicijativa” na našem području koje bi imale mogućnost konkuriranja za sredstva iz raznih fondova Europske unije. Poslije zapaženog prvog natječaja raspisanog prošle godine, a na koji je pristiglo 47 prijava, logično je raspisivanje novog natječaja - kaže Slavko Marjančević, pročelnik Upravnog odjela za ruralni razvoj Osječko-baranjske županije. I.R.G.
Možda ste propustili...

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

OPREMANJE ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Pomozite osječkoj OŠ Svete Ane

Najčitanije iz rubrike