Sport
NK VARAŽDIN

Nadu i želje nitko ne može ubiti
Objavljeno 1. svibnja, 2021.

Vezani članci

NA KRAJU BURNOG TJEDNA STIŽU VARAŽDINCI

Sad shvaćam Zdravka i pitanje: Pa ljubavi, pa jel ti treba nešto

Varaždinci su u prošlom prvenstvenom kolu osvojili bod u susretu s Istrom 1961, pa su i dalje u opasnoj zoni i slijedi im grčevita borba za opstanak u prvoligaškom društvu.

- Tu smo gdje jesmo, na dnu poretka je gužva i bit će velika borba za opstanak u Prvoj HNL. Istra je u problemima, Lokomotiva je u problemima, mi smo u problemima. Međutim, mi gledamo samo sebe i idemo iz utakmice u utakmicu. Dok god postoji šansa, borit ćemo se i pokušati ostati u ligi. Spremamo se za Osijek i pokušat ćemo u nedjelju, kao i u sljedećim kolima, uzimati bodove - optimističan je trener nogometaša Varaždina Zoran Kastel.

No svjesni su Varaždinci gdje i kod koga u nedjelju dolaze. Osijek je momčad iz vrha, na svom travnjaku otkako je na klupu sjeo Nenad Bjelica vrlo rijetko nekome nešto daje, posebice ne momčadima koje su po kvaliteti daleko iza nje.

Kastel je kazao kako cijeni osječku momčad i trenera Bjelicu, zna da bijelo-plavi nisu bez razloga odmah uz bok Dinamu, ali isto tako njegovoj momčadi nitko ne može ubiti nadu i vjeru u eventualno iznenađenje.

- Ponavljam, nismo se predali. U svakoj utakmici koja nas čeka, bez obzira na to protiv koga igrali, idemo pokušati nešto uzeti. Osijek ima sjajnu momčad, favoriti su kod kuće, ali mi jedino što možemo je dati sve najbolje od sebe pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno - najavio je Kastel.

Varaždin je osmi na tablici s 26 bodova, ima samo bod više od predzadnjih Puljana i tri od posljednje Lokomotive. Iz tog terceta će se najvjerojatnije tražiti putnik u Drugu HNL, a najlošije izglede ima klub koji trenutačno najbolje stoji. Naime, Varaždince do kraja prvenstva čeka pakao i sudari s momčadima iz gornjeg doma. Nakon nedjeljne utakmice u Osijeku, Varaždin će biti domaćin Hajduku, zatim igra na Maksimiru kod Dinama i onda dočekuje Rijeku. U posljednjem kolu gostovat će u Koprivnici kod Slaven Belupa, koji će vjerojatno biti lišen briga oko ostanka i tu je šansa da Varaždinci nešto uzmu, možda čak i bodove spasa ako odluka bude padala u posljednjoj dionici ovog superzanimljivog prvenstva Prve HNL. I. Liović
Možda ste propustili...

NIŠTA OD DIREKTNE PREMIJERLIGAŠKE PROMOCIJE

Brokeri poraženi na Kvarneru, čekaju ih dodatne kvalifikacije

PROLONGIRANA ODLUKA O POBJEDNIKU I PREMIJERLIGAŠU

Brokeri uzvratili istom mjerom, u utorak majstorica na Kozali

Najčitanije iz rubrike