Sport
NA KRAJU BURNOG TJEDNA STIŽU VARAŽDINCI

Sad shvaćam Zdravka i pitanje: Pa ljubavi, pa jel ti treba nešto
Objavljeno 1. svibnja, 2021.
Uoči susreta s Varaždinom više se pričalo o problemima HNL-a nego o samoj utakmici

Vezani članci

NK VARAŽDIN

Nadu i želje nitko ne može ubiti

Nakon tri uzastopna derbija nogometaši Osijeka u završnici sezone uglavnom će igrati s momčadima iz donjeg dijela tablice s izuzetkom Gorice. Prvi je na redu Varaždin.

Tjedan uoči tog susreta bio je buran jer su se vukli repovi zbog događaja nakon susreta protiv Rijeke i nekih izjava trenera Osijeka Nenada Bjelice koje su u eter izišle "okolnim putem".

Borba protiv monopola
Zbog toga je većim dijelom druženja s medijima uoči susreta s Varaždincima glavna tema bio taj napad na Bjelicu, koji je bio spreman potkrijepiti svoje riječi izgovorene na Rujevici.

- Nisam očekivao takve prljave igre, ali moramo prihvatiti i takve okolnosti. Neka sve to ide na čast onima koji su to objavili, a što se mojih riječi tiče, stojim iza svega što sam rekao nakon tog susreta. Psovke nisu bile primjerene, ali riječ je o afektu, jer i igrači opsuju na treningu ili utakmici kada promaše veliku priliku za pogodak. Ako je najveći problem hrvatskog nogometa moje psovanje, onda uredu. Razgovarao sam i s Damirom Miškovićem te mu otvoreno ukazao na probleme i iskazao nezadovoljstvo situacijom u našem nogometu. Boli me što mi je do jučer bio prijatelj i više od toga, a sada se okrenuo protiv mene jer smo postali konkurenti na terenu. Neovisan sam čovjek, bez mrlje u karijeri i mogu svakome sve reći u lice bez imalo straha. Da sam na sedmom mjestu vjerojatno nitko me ne bi napadao, ali znajte da ćemo se boriti protiv očitih nepravilnosti u propisima, zalagat ćemo se da HNL bude što je moguće regularniji. Pri tome uopće ne mislim na suđenje i suce, već isključivo na propise. Nije notrmalno da zagrebačkim klubovima sude suci iz okolice Zagreba, onda treba i da Osijeku mogu svirati suci iz Đakova i okolice. Igrate kod Gorice, sudi vam sudac iz Zagreba. Igrate u Osijeku i ne može vam svirati sudac iz Donjeg Miholjca. Nije normalno da jedan klub ima pet posuđenih igrača u drugom klubu istog ranga natjecanja. Znam kako će mnogi reći kako sam bio dio te "korporacije", ali tada mi prve godine nismo imali nijednog posuđenog igrača, a naslov smo osvojili s golemom bodovnom prednošću. Ne bavim se muljanjima, manipulacijama, kombinacijama. Ili pošteno ili nikako. Plan mi je da odradim ugovor s Osijekom još dvije godine i naravno da se nadam da ćemo u tom periodu osvojiti neku titulu - kazao je Bjelica, pa se okrenuo u prošlost, u vrijeme kada je sjedio na klupi zagrebačkog Dinama. S odmakom su mu mnoge stvari jasnije.

- Zdravko Mamića je znao postaviti stoput isto pitanje: ‘Nenade, je li ti nešto treba?‘. Ja kažem - ništa. "Pa ljubavi, pa jel ti treba nešto?". Kažem "ne treba mi Zdravko ništa, sve je pod kontrolom, vidiš da je 20 bodova prednosti". Sad razumijem poruku tog pitanja. Tada mi nije ništa trebalo. Sad vidim što se radi i kako se radi - pojasnio je trener bijelo-plavih nogometaša.

Neugodni Varaždinci
Osijek, bar po izjavama koje dolaze iz njegove svlačionice, još nije odustao od bitke za prvaka iako su svjesni kako sudbinu ne drže samo u svojim rukama. Ono što oni mogu učiniti jest pokušati pobjeđivati u svih pet preostalih utakmica i nadati se Dinamovim kiksevima. Problem je u tome što im se treba dogoditi više, a Dinamo uopće nije sklon serijskim podbačajima, ali dok nada postoji, treba se boriti ma koliko god ona krhka bila. Utakmica protiv Varaždina pokazat će koliko još doista ima vatre u osječkoj momčadi. Osim toga, bijelo-plavi će na neki način krojiti i borbu za opstanak u HNL-u pa im i to stvara obvezu maksimalne ozbiljnosti. Varaždin je prva od tri momčadi s kojima će igrati Osijek do kraja sezone, a da pripada u one najugroženije kada je prvoligaški status u pitanju. Bijelo-plavi imaju čak 31 bod više od Varaždinaca, ali to im ne jamči osvajanje nova tri boda. I zato je nogomet "kralj igara". Čak i najveći austajderi imaju priliku iznenaditi. Osim toga, osječkoj momčadi u posljednje dvije godine malo teže ide protiv Varaždina. Prošle sezone Varaždin je bio jedan od kamena na koji se Osijek čak triput spotaknuo jer je jednom poražen, a dva su susreta završila bez pobjednika. Ti izgubljeni bodovi su itekako nedostajali osječkoj momčadi u konačnom zbroju u borbi za drugo mjesto. Ove sezone, pak, Osijek je dobio sve tri utakmice, ali sve su bile knap. Dvaput je bilo 1:0, a još uvijek se sjećamo drame s početka drugog dijela sezone kada je u Varaždinu bilo 3:2 s tim da je Osijek morao preokretati zaostatak od dva pogotka. Sve to govori kako se s Varaždincima nije šaliti.

- Riječ je o dobro organiziranoj momčadi i u svim smo utakmicama imali problema probiti njezinu obranu. Zato nas očekuje još jedan težak posao. U ovoj ligi se svi bore za nešto, što je odlična stvar, Varaždin će braniti svoje ambicije i interese u Gradskom vrtu i to je jedino normalno, a što se nas tiče, budemo li igrali onako kako smo trenirali cijelog ovog tjedna, sigurno ćemo upisati tri nova boda - zaključio je Bjelica. O sastavu, kao i obično, nije želio puno pričati. Tek je napomenuo kako ima dovoljno zdravih stopera za odabir jedne od formacija koje je najčešće koristio ove sezone...
Dalibor Keler
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Možda ste propustili...

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

Najčitanije iz rubrike