Sport
PROLONGIRANA ODLUKA O POBJEDNIKU I PREMIJERLIGAŠU

Brokeri uzvratili istom mjerom, u utorak majstorica na Kozali
Objavljeno 28. travnja, 2024.
Kulisu drugog dvoboja finalne serija doigravanja košarkaša za prvaka Prve hrvatske lige krasio je i pokal namijenjen pobjedniku tog natjecanja. Postojala je mogućnost da on bude uručen u Maloj dvorani Gradski vrt. Smjestio se iza zapisničkog stola, ali na kraju je tamo ostao do kraja, svog vlasnika još nije dobio. Vrijednosnice Osijek stigle su do izjednačenja protiv Kvarnera 2010, te će odluka o pobjedniku i putniku u FAVBET Premijer ligu pasti u utorak u Rijeci. S obzirom na viđeno u dosadašnje dvije utakmice, najpošteniji mogući rasplet.

Nakon što su loše odigrali i izgubili prvu utakmicu (77:64), košarkaši s Drave nisu imali previše izbora na svom parketu. Računica je bila jasna, pobjeda produžava nadu, poraz donosi dodatne kvalifikacije. Odrazilo se to na domaćina u otvaranju susreta, na kojem se vidjela nervoza i pritisak, koji se nije mogao sakriti ni izbjeći. Gosti su se u prvoj četvrtini osjećali kao budući prvaci, iako nisu prikazali nešto specijalno u tih deset minuta. No zato su Brokeri pokazali malo, igra u oba smjera nije bila prava. U napadu previše grča, u obrani premalo agresivnosti i koncentracije. Imao je stoga Kvarner 2010 vrlo brzo lijepu zalihu od 12 poena (8-20), ali dobra vijest za momčad Domagoja Kujundžića bila je da se trebalo igrati još 30 minuta. A u njima smo vidjeli sve ono što daje nadu da bi se nakon dvije godine u Osijeku ponovo mogla igrati i gledati elitna košarka.

Ulazak Budimira i Šiška probudio je domaću postavu. Stigla je, slučajno ili ne, i promjena glazbe na razglasu (porast adrenalina uz Thunderstruck) u stanci, a goste potom kao da je zaista pogodio "udar groma". Bila je utakmica još tada daleko od svog rješenja, ali bilo je vidljivo da ide u smjeru koji je domaćin i priželjkivao. Rastrčali su se Brokeri terenom, krenula je lavina koja je zamela suparnika, koji se još kako-tako držao do odlaska na odmor. VROS je prvo vodstvo upisao u 22. minuti (24:23), suparnik je potom još jednom poveo, ali to je bio posljednji njegov plus. Na odmoru je 40:35, a uragan se nastavio i nakon povratka iz svlačionice. Na isteku treće je 69:51 i sve dvojbe potpuno su nestale.

Nakon lošeg otvaranja odradili smo sjajan posao. Osjetili smo na parketu sjajnu energiju s tribina, u takvom ozračju nismo mogli zakazati. Sjajno smo odradili drugu i treću četvrtinu, potpuno smo se razigrali, opustili i ostvarili smo vrijednu pobjedu. Nije još gotovo, ostali smo u igri, sada treba u Rijeci pokušati to ponoviti, pričao je najbolji pojedinac dvoboja, nakon što je odradio nekoliko fotosesija s onim najmlađim ljubiteljima košarke. Tri dana prije Makaiju Jamaru Ashtonu nije puno toga polazilo za rukom. Sada je pak bio motor koji je povukao suigrače. Zabio je 25 poena (šut 11-18), imao osam dodavanja i čak sedam osvojenih lopti. Dobio je itekako dobru podršku (Kujundžić, Primorac, Vladović, Budimir, Šiško, Bjelanović bili u glavnoj rotaciji, na kraju igrali svi iz zapisnika) i Vrijednosnice Osijek su dobile već treći od četiri ovosezonska okršaja s Kvarnerom 2010. Sada treba dobiti i onaj najvažniji. Igra se u utorak u 18 sati u riječkoj dvorani na Kozali.

Nino Benčina
VRIJED. OSIJEK       80

KVARNER 2010       66

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 400. Suci: Radojković, Jovović, Galić

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Ashton 25 (0-3), Tomić, Kujundžić 14 (2-5), Tomljenović, Dmitrović, Vladović 9, Budimir 7, Šiško 9 (3-4), Bjelanović 5 (1-2), Primorac 11 (4-6), Šuvak, Kotrulja

KVARNER 2010: Vujasinović 3, Bile 12 (2-6), Štemberger 3, Delpin, Vucić, Čakarun 13 (1-1), Lisica 9 (1-2), Zelanto, Kostić, Jelenković 3, Đugum 9 (3-4), Marinelli 14

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 14:23, 26:12, 29:16, 11:15

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike